Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 7 Maart 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsRaf Simons wordt eventjes een realityster, Kimye's trouwdatum lekt uit en de Oscar selfie kleurt geel. Karl Lagerfeld ontwerpt zijn eigen hotel. 

Op 17 april gaat op het Tribeca Film Festival een docufilm in première over Raf Simons en zijn allereerste collectie voor Dior. De film werd gemaakt door Frederic Tcheng, die eerder al modehelden onder de loep nam in onder andere Diana Vreeland: The Eye Has To Travel en Valentino: The Last Emperor. Dior Et Moi neemt een kijkje achter de schermen van het beroemde modehuis, hoe Simons zijn collectie tot leven bracht en hoe tientallen naaisters hem hierin assisteerden. Opnieuw een kans om Simons' vakmanschap in de verf te zetten, we zijn benieuwd!

Kim Kardashian en Kanye West hebben volgens verschillende media een datum voor hun intieme trouwpartijtje geprikt: op 24 mei zal Parijs daveren op haar grondvesten. In welk hotel privé dit zal gebeuren, is niet bekend –noch of de Notre Dame kathedraal bij de trouwplannen werd betrokken. Het blijft ook raden welk Margiela masker Kanye zal dragen om zijn jawoord te geven, alsook hoè groot het Givenchy decolleté van de bruid wordt. Nog zoveel vragen te beantwoorden, laat het aftellen beginnen!

De nu al legendarische Oscar selfie krijgt een geel staartje. The Simpsons bezieler Matt Groening kon het blijkbaar niet verkroppen dat zijn geesteskinderen de verzameling A-listers niet hadden gehaald. Hij gaf de foto dan maar zijn eigen invulling, kwestie van Bart en Homer ook van de schijnwerpers te laten genieten. Al kreeg die laatste niet echt de kans…

Karl Lagerfeld is gefrustreerd. Aan WWD verklaarde de ontwerper zich blauw te ergeren aan het feit dat hij al te veel huizen bezit, en dus geen nieuw kan kopen om zijn deco hobby op te botvieren… Is dat de reden waarom hij dan maar monumenten zoals het Parijse Grand Palais  omtovert tot supermarkten? Hoe dan ook, een uitlaatklep werd gevonden: de ontwerper mag zich vanaf heden concentreren op het design van een hotel (270 kamers!) in het Chinese Macau. Eerder ontwierp hij al een zwembad voor het Hotel Métropole in Monte Carlo en enkele suites voor het Parijse Hotel de Crillon. De inrichting van een volledig hotel zou hem een poosje zoet moeten houden…