How to: zo word je een streetstyle ster

Geüpdatet op 11 Augustus 2015 door ELLE België
How to: zo word je een streetstyle ster

colstreett

Elk seizoen krioelt het van de modebloggers en fashionista's in de straten van New York, Londen, Milaan en Parijs. Allemaal willen ze een plekje veroveren voor de lens van een van de vele streetstyle fotografen. Wil je ook graag op modesites en in magazines belanden met jouw look? Met deze tips wordt je ongetwijfeld gefotografeerd!

 

1/

schoenen

1. Statement schoenen

Streetstyle fotografen houden van gekke schoenen. Waarom? Het levert simpelweg leuke foto’s op. Ook al worden enkel je voeten gefotografeerd, beter dan niets, toch?

2/

MEER

2. Meer is meer

Streetstyle fotografen zijn niet op zoek naar 'the girl next door'. Laat de Anna Dello Russo in jezelf los! Zet die gekke hoed maar op en neen, 6 armbanden zijn heus niet te veel. Accessoires, accessoires en nog eens accessoires.

3/

printm

3. Printmania

Saaie, monochrome outfits pakken niet goed op camera. Durf te experimenten met felle kleuren en prints. Je zal ongetwijfeld sneller opgemerkt worden.

4/

design

4. Design

Designerstukken zullen je zeker helpen opvallen. Kan je je die it-bag van Celine of dé Chloé mantel niet veroorloven? Hou dan de key trends in de gaten en probeer gelijkaardige looks te creëren. Creativiteit loont!

5/
dipp

5. Dip

Geen sterkere eyecatcher dan felgekleurde lokken. Pastel- en regenboogkleuren zijn nog steeds niet uit het modebeeld weg te slaan en ook de ombré is een blijver.

6/

Paris Fashion Week - Street Style

6. Kom toe in stijl

Je valt pas echt op met een cool transportmiddel.

7/
cool

7. Blijf cool

Fotografen ruiken wanhoop van mijlenver. Blijf cool en nonchalant en ze komen zeker achter je aan!

8/

sign

8. Signature look

De bob van Anna Wintour, de kuif van Suzy Menkes, de rode manen van Grace Coddington. Met een signature look spring je er meteen uit. Of het nu een zonnebril, rode lippen of een hoed is, kies iets wat jouw kenmerkt en creëer een identiteit.

9/

London Fashion Week - Street Style

9. Probeer niet te hard

Leer opvallen zonder écht op te vallen. Houd het simpel, chic en fun!

(Stagiaire: Natalia Tjurina)