10 twinfluencer duo’s die je moet volgen

Gepubliceerd op 31 October 2018 door Isabelle Vander Heyde
10 twinfluencer duo’s die je moet volgen

Twinning is winning.

Het was al een tijdje bon ton om met een familiair ogende sidekick je ding te doen op social media, maar anno 2018 kan je niet meer tippen aan de real deal. Identieke tweelingen overspoelen het wereldwijde web met originele outfit posts, vlogs en statement blogs. Dat de formule aanslaat, blijkt uit de vele campagnes en A-list samenwerkingen die ze in de wacht slepen.

Marketing experts wijten de trend aan onze immer groeiende drang naar authenticiteit: tegenwoordig zijn menselijke relaties helemaal hot en geen band die zo puur en ongekunsteld is als die van een tweeling. Koppelaccounts doen het in het algemeen goed, maar wie zegt dat die perfect abs influencer en zijn gebronsde vriendin met boho lokken volgend jaar nog een setje zijn? Volgers lijken hun vertrouwen in de liefde verloren en richten hun blik op onbreekbare duo’s, zoals identieke broers en zussen. Ze zijn gefascineerd door tweelingen en hun sterke band, en slimme marketeers hopen dat die fascinatie ook door zal schijnen op de kleren of cosmetica die ze dragen. Bovendien klinkt een boodschap dubbel zo luid als je hem met twee verkondigt, toch?

1/

Ami Suzuki en Aya Suzuki

twinfluencers_ami_aya_suzuki_thekaplantwins_takenya_ciprianna_quann_

Ami en Aya Suzuki zullen je misschien bekend voorkomen: ze schitteren dit najaar immers in de campagne van Moschino (tv) H&M. De model slash DJ-zusjes uit Tokyo hebben ook al stunts voor Dolce & Gabbana en Valentino op hun CV staan, maar kruipen zelf ook achter de tekentafel voor hun eigen label Jouetie. Dat laatste brengt vooral coole streetwear looks, maar is opvallend minder uitbundig dan de stijl van de Aya en Ami zelf, die met hun hysterische looks een zeer gewilde prooi zijn voor streetstyle fotografen. Hun sterkte: ze combineren traditionele Japanse stukken, zoals de yukata, met hyper moderne street invloeden en dat werkt.

2/

Takenya Quann aka TK Wonder en Cipriana Quann 

twinfluencers_ami_aya_suzuki_thekaplantwins_takenya_ciprianna_quann_

Rappers, poeten, TED-talkers, adoptiemoeders van asielhonden, voorvechtsters van vrouwenrechten én van een meer diverse kijk op beauty: de zussen TK Wonder en Cipriana Quann zijn van alle markten thuis en nemen geen blad voor de mond. Zoals hun schattige (en extreem kick-ass) kinderfoto’s bewijzen, kregen ze hun idealen met de paplepel ingegeven en ook nu verkondigen ze hun vrijgevochten ideeën aan de hand van statement outfits en dito beauty looks. Wij vallen alvast in zwijm voor hun ontembare haardos, aan wie ze ook hun gezamenlijke account @UrbanBushBabes wijden. 

3/

@ClermontTwins 

twinfluencers_ami_aya_suzuki_thekaplantwins_takenya_ciprianna_quann_

Shannade en Shannon Clermont werden beroemd dankzij een reality show van twijfelachtig niveau en riskeren momenteen celstraf van een kleine veertig jaar wegens grootschalige diefstal en oplichting. Geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken dus en hun stylingfilosofie kan worden samengevat als “hoe minder stof, hoe beter”, maar er is iets bizar fascinerend aan de identieke tweeling met Kardashian looks. Dat laatste is trouwens ook Kanye West opgevallen, die de zusjes castte voor de copycat campagne van zijn Jeezy 6 lijn. Heel wat urban labels staan ondertussen in de rij voor samenwerkingen met het opvliegende duo, benieuwd of hun juridische problemen een carrière als influencers zullen verhinderen of niet. Hoe dan ook, de trashy soap van hun leven houdt hun ruim 935K volgers in spanning.

4/

@Simihaze 

twinfluencers_ami_aya_suzuki_thekaplantwins_takenya_ciprianna_quann_

Ken je Sama en Haya Khadra al? Dit Palestijnse duo heeft buiten haar identieke look ook een interessant adresboekje mee en slijt haar dagen in het gezelschap van de Hadids, Jenners, Jorja Smith en andere wonderkids-met-klinkende-namen. De zusjes met signature bob hebben de basics van het DJ’en onder de knie en dat verzekert hen een plaatsje op fashion weeks, hippe feestjes, skitrips en filmfestivals in de vier windstreken. De twee groeiden op in Dubai en werden op hun veertiende ontdekt in Parijs, vooral hun imposante krullenbos trok toen de aandacht. Ondertussen is hun stijl van grunge naar edgy street geëvolueerd en dat legde hun populariteit geen windeieren.

5/

The Kaplan Twins

twinfluencers_ami_aya_suzuki_thekaplantwins_takenya_ciprianna_quann_

Lexie en Allie Kaplan zijn Amerikaanse kunstenaressen die met hun ironische kijk op social media en de celebcultuur diezelfde twee werelden op hun kop zetten. Een portrettenreeks die “beklad” werd met de afdruk van hun billen, naaktschilderijen of grappige meme art: het duo met de lange blonde haren weet zich in de kijker te werken -hun perfect op elkaar afgestemde looks helpen daar ongetwijfeld een handje bij. Ironisch genoeg hebben ze ondertussen zelf de status van Instagram ster bereikt, benieuwd wat ze daarmee zullen doen.

6/

@Ibeyi 

twinfluencers_ami_aya_suzuki_thekaplantwins_takenya_ciprianna_quann_

Ibeyi is het gezamenlijke muziekproject van de Frans-Cubaanse zusjes Lisa-Kaindé en Naomi Diaz. De twee zingen in het Engels en de slaventaal Yoruba en treden geregeld op tijdens de modeweken en op A-list events. Vooral Chanel komt regelmatig aankloppen voor een (letterlijk) klinkende samenwerking. Ook bij Beyoncé hebben ze een voetje binnen: de wereldster gaf hen een gastrol in het iconische Lemonade.

7/

@TheHessTwins 

twinfluencers_ami_aya_suzuki_thekaplantwins_takenya_ciprianna_quann_

Deze hoogblonde zussen leven voor streetwear en hun sneaker collectie moet niet onderdoen voor die van gevestigde R&B-goden. Hun kleerkast bevat verder ook genoeg Off-White, Supreme, Heron Preston, Fear of God en Alyx Studio om Kanye West groen van jaloezie te maken. Urban power!

8/

@Guessabrina en @Guessarah 

twinfluencers_ami_aya_suzuki_thekaplantwins_takenya_ciprianna_quann_

Parijse bloggers slash modellen met Algerijnse roots: dat zijn Sarah en Sabrina Guessab in een notendop. Voor meer tekst en uitleg moet je op hun blog Y En A Pas Deux Comme Moi zijn, waar ze hun respectievelijke avonturen als studenten in Londen en in Rio de Janeiro bespreken. Wanneer de twee samenkomen, ontstaat er een vuurwerk van kleur en prints: minimalisme lijkt niet op hun radar te staan.

9/

Brooklyn and Bailey 

twinfluencers_ami_aya_suzuki_thekaplantwins_takenya_ciprianna_quann_

Brooklyn en Bailey McKnight werden een dikke tien jaar door hun moeder voor de camera geplant als modellen voor haar Cute Girls Hairstyles vlog op YouTube. Ondertussen zijn de tweelingzussen met hun eigen account aan de slag gegaan en vergaarden ze bijna zes miljoen abonnees, timmeren ze aan een muziekcarrière en worden ze door Forbes magazine aangewezen als Top Influencer Kids om in de gaten te houden. Wie een duikje in het account van deze energieke tieners neemt, komt in de gemiddelde Amerikaanse high school movie terecht: prom night, bonfires, rugbywedstrijden, cheerleaders, de obligate extensions en poppenogen, en uiteraard de bijhorende tutorials. Sugar rush.

Ook een tweeling obsessie? Ontdekt hier de meest verrassende fun facts over identieke broers en zussen en welke celebs stiekem een tweeling vormen.