Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 6 Maart 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsPharell Williams gaat ontwerpen! De geheimen van Studio 54 lekken uit en Clueless komt opnieuw tot leven. 

Juicy boek in de maak! Ian Schrager, de oprichter van de legendarische discotheek Studio 54, schrijft een autobiografie vol sappige verhaaltjes over zijn club. Sinds Studio 54 in 1977 de deuren opende, werd het een toevluchtsoord voor trendsetters als Andy Warhol, Bianca Jagger, David Bowie en Michael Jackson. Vanop de dansvloer werden door de jaren heen tal van trends, mode- en kunstbewegingen gelanceerd. Een blik achter de schermen daarvan? We zijn razend nieuwsgierig: volgende herfst in de rekken bij Rizzoli.

Trendbeestje Pharell Williams heeft er een bijbaantje bij. De zanger, die vorig jaar in Schotse ruitjes trouwde, is de nieuwe gastontwerper van Uniqlo. Williams heeft een reeks shirts en petten ontworpen, zowel voor mannen in vrouwen, die vanaf midden april beschikbaar zijn. Daarmee stapt hij in de voetsporen van onder andere Cindy Lauper en Tavi Gevinson.

pharell

Slecht nieuws voor Katie Holmes: Holmes & Yang, de kledinglijn die ze met styliste Jeanne Yang uit de grond stampte, is niet meer. Kwatongen beweren dat een intern conflict aan de basis van de breuk ligt. Wij denken eerder dat het uitblijven van echt succes de hoofdreden is. Holmes stortte zich ongeveer tegelijk met Victoria Beckham in het design avontuur, al verliep dat niet gelijk voor beide vriendinnen…

Clueless alert! Rapster Iggy Azalea beroept zich voor haar nieuwste video Fancy op de nineties cultfilm en kruipt zelf in de huid van Alicia Silverstone’s personage Cher Horrowitz. Diens kleerkast, passionele debatten en zelfs de fuif in de Valley komen eventjes opnieuw in de schijnwerpers –héérlijk!