Inspiratie: 8 kapseltips van de Fashion Weeks

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Isabelle Vander Heyde
Inspiratie: 8 kapseltips van de Fashion Weeks

kapseltipsDe modeweken zitten erop, het einde van een maand vol hyper originele defilés, waar ook de kapsels ons keer op keer bekoorden. Het goede nieuws: zo moeilijk zijn die niet na te bootsen! Acht aanraders: 

1/

Bouncy vlechten bij Valentino 9 10

Vergeet de klassieke vlecht, bij Valentino kregen de modellen ettelijke losse elastiekjes in het haar –goed voor een levendig kapsel.

2/

Mix van texturen bij Noon by Noor 13 12

De traditionele paardenstaart krijgt meer dimensie door een spel van texturen: plak je voorste haren plat tegen je hoofd, bind vast met een rekker-waarrond je een dikke lok draait – en kam de haren van je paardenstaart tegen de richting in.

3/

Mooi los bij Mara Hoffman 11

Een los kapsel, saai? Absoluut niet, mits een beetje creativiteit. Bij Mara Hoffman eindigen de losse manen van de modellen in kleine vlechtjes –voorzien van een gouden tintje: onze favoriet!

Eentje om toe te voegen aan onze lijst goudlokjes!

4/

Speldjes bij Zac Posen 14

Waar de meesten wanhopig hun schuifspeldjes proberen te verbergen, maakt Zac Posen er ware kunstwerkjes mee.

Ook Rihanna is wel eens creatief met speldjes.

5/

Bed Heads bij Simone Rocha 1

De out of bed look herzien bij Simone Rocha: vlecht een ruwe, brede vecht vanaf je voorhoofd en laat die eindigen in een dot/staart/vlecht/… Vergeet geen grove plukken aan de zijkant van het hoofd te laten en de vlecht hier en daar los te trekken.

6/

Koud mutsje bij Alexander McQueen 5 6

Het betere vechtwerk… Een originele variant op de traditionele keppel met pijpekrulltjes. Wij vinden het resultaat erg elfjesachtig.

7/
Streken bij Maxime Simoens 4 3

Nog een manier om losse kapsels een twist te geven: bij Maxime Simoens werd een kam witte haarverf door de zijscheiding van de modellen gehaald. Intrigerend en verrassend leuk.

8/
 Manish Arora7 8

Waarom zich tot twee beperken? De etnische looks van Manish Arora begint met een losse watervalvlecht op het voorhoofd en eindigt in twee klassieke vlechtjes. Bijzonder leuk onder een hoofddeksel!