Defilé Louis Vuitton: de eerste collectie van Nicolas Ghesquière

Gepubliceerd op 5 Maart 2014 door ELLE België
Defilé Louis Vuitton: de eerste collectie van Nicolas Ghesquière

opening vuitton

Nicolas Ghesquière voor Louis Vuitton: mission accomplished
door Nica Broucke (hoofdredactrice ELLE België)

Een nieuwe ontwerper aan het hoofd van één van Frankrijks meest prestigieuze huizen. Zou Nicolas Ghesquière de verwachtingen kunnen inlossen?

Al in de grote tent aan de Cour du Louvre werd duidelijk dat er een stijlbreuk met zijn voorganger zou zijn: waar Marc Jacobs resoluut voor een verbluffende enscenering zorgde, was er nu geen decor te bespeuren. Het publiek zat op lage banken, de catwalk was met eenvoudig grijs-blauw tapijt bekleed. De show begon ook niet klokvast om tien uur, maar met een kwartiertje vertraging. Maar wat volgde was duidelijk een statement: de look van de eerste modellen viel nog het best te omschrijven als 'modern stedelijk chic'. Een lederen jasje boven een korte rok, een broek met hoge taille... Allemaal zeer draagbaar, goed geconstrueerd en alles behalve bling bling. Zelfs de lakleren jasjes en broeken - die knipoogden naar de seventies - bleven zeer stijlvol. De ontwerper focuste op kleuren (sobere aardkleuren) en materialen (naast leder en bont ook verrassend jersey), op taille en schouders. Schattig waren de kleine, rechthoekige tasjes, maar een echte Louis Vuitton-tassenparade kwam er niet.

Samengevat: experimenteel in de coupes, maar toch draagbaar. De bazen van Maison Louis Vuitton mogen opgelucht ademen. De toekomst van Louis Vuitton is verzekerd.

paris fashion vuitton paris fashion vuitton paris fashion vuitton paris fashion vuitton paris fashion vuitton paris fashion vuitton paris fashion vuitton