Oscars 2014: de kapselstrends

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
Oscars 2014: de kapselstrends

kapselsoscars

De Oscar voor 'beste make-up en hairstyling' ging gisteren naar het team achter de 'Dallas Buyers Club'. Welke kapsels scoorden op de rode loper?

Kort en pittig

Heel wat korte kopjes op de rode loper dit jaar. Enkel Lupita Nyong'o vrolijkte haar korte kapsel op met een blinkend haaraccessoire. Het met gel naar achter gekamde kapsel van Jennifer Lawrence was een beetje oubollig en ook de kapper van Portia De Rossi koos voor deze volwassen look.

 

Hollywood klassiekers

Geen betere gelegenheid dan de uitreiking van de Oscars om voluit te gaan met de klassieke Hollywood glamour. Een voorzichtig fashion statement maken mag, maar het hoeft er op de rode loper echt niet te hevig aan toe gaan. De blauwe plukje haar in het kapsel van Liza Minelli kon dan ook op bijzonder weinig bijval rekenen. Deze sterren speelden gisteravond op zeker.

Hoogvliegers

Laat de flessen haarspray en de tonnen 'bobby pins' maar aanrukken want opsteekkapsels zijn een vaste waarde op de rode loper van de oscars. Strak, kunstig of een tikkeltje nonchalant, alle varianten van deze haarstijl passeerden gisteren de revue. Lady Gaga ging voor de ingetogen versie van haar iconische 'strikkapsel', bij  Emma Watson mocht het allemaal een beetje losser en meer rock & roll.

Kuifjes

Is het kuifje aan een comeback toe? We mogen hopen van niet! Naomi Watts demonstreerde gisteren hoe je een kuifje met losse haren combineert terwijl het haartoefje van Amy Adams bij een strak opsteekkapsel hoorde.