Deze designer jeans mag niet ontbreken in jouw kleerkast

Geüpdatet op 3 Augustus 2018 door Commercieel team
Deze designer jeans mag niet ontbreken in jouw kleerkast

De jeans is al lang niet meer de vrijetijdsbroek van weleer. Denim en luxe gaan vandaag perfect hand in hand en een merk zoals Jacob Cohën tilt de jeans naar een nog hoger niveau. Tekst: Laura de Coninck

De eerste jeans in de luxe sector

In 1985 wordt in de Italiaanse provincie Padua het merk Jacob Cohën opgericht. In 2003 komt nieuw creatief talent Bardelle Nicola aan het roer en gooit het merk het over een andere boeg. Nicola had een grote droom: zijn favoriete denimstof naast de topmerken te zien prijken in de luxeboetieks.

En dat lukt hem al snel, want dankzij zijn introductie van de eerste heren skinny jeansbroek -die je perfect met een blazer combineert- baant hij zich een weg in de luxe sector.

Naast Valentino, Louis Vuitton, Hermès en andere grote namen, vind je daar nu dus ook de Cohën denimuitvoeringen terug. En hoe die zich dan onderscheiden van de gewone huis-tuin-en-keuken jeans? Wel, dankzij de perfecte snit en kostbare stof, zoals de Japanse Kurabo en Kuroki denim, zit de jeans je als gegoten.

Deze designer jeans mag niet ontbreken in jouw kleerkast - 1

Het zit hem in de details

Ook de details maken het verschil, zoals klinknagels en knoppen in ruthenium, platina en in zilver geëmailleerde koolstof. En een kenner merkt al snel dat alle gestikte en geborduurde details –die trouwens handelsmerk zijn van het merk- met de hand zijn aangebracht.
Ook worden de collecties vandaag nog steeds stuk voor stuk uitgevoerd in Italië, door Italiaanse ambachtslieden en met behulp van de meest geavanceerde technologieën. Geen massaproductie uit China dus.

Deze designer jeans mag niet ontbreken in jouw kleerkast - 3

Het milieu en gezondheid

Wij worden er altijd blij van wanneer mode ook met een hart voor de natuur wordt gemaakt. Vanaf het prille begin gebruikt Jacob Cohën enkel natuurlijke kleurstoffen en vermijdt het merk chemische processen om de kleuren te fixeren. De stof van je kleding raakt je huid immers gemiddeld zestien uur per dag! En ja, daarvoor zijn we bereid meer te betalen, toch?
Deze designer jeans mag niet ontbreken in jouw kleerkast - 5

Jeans op maat

In 2017 werd het pas echt luxe met grote ‘L’. Met het ‘Made to Mesure’-project wordt een jeans volledig op maat gemaakt, net zoals bij de kleermaker. Volledig aanpasbaar aan de behoeften, smaken en noden van de klant. Je kan dus zelf je kleding costumizen met de nodige knopen, klinknagels en het aangepast borduurwerk voor je unieke jeans. Helemaal naar de tijdsgeest van het moment dus.

Deze designer jeans mag niet ontbreken in jouw kleerkast - 7

Een bondgenoot

Dankzij een samenwerking met Giada SpA vind je de collectie van Jacob Cohën nu in de meest exclusieve boetieks over de hele wereld. En dus ook in België.

Deze designer jeans mag niet ontbreken in jouw kleerkast - 9

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Jacob Cöhen.