SOS Zonnebrand: wat te doen bij een verbrande huid?

Geüpdatet op 5 July 2018 door Maxine Detaellenaere
SOS Zonnebrand: wat te doen bij een verbrande huid?

In slaap gevallen tijdens je siesta op een Mallorcaans strand? Of je laten verrassen door het zonnige weer in eigen land?

Ook al beschermen we ons zo goed mogelijk tegen de felle stralen van de zon, toch overkomt het iedereen wel eens, de rode kreeft-look. Wat doe je nu het best wanneer je verbrand bent?

  1. Behandel je huid met zachtheid: Heeft de zon lelijk huisgehouden, wees dan extra lief voor je huid. Dep je huid voorzichtig droog met een zachte handdoek. Gebruik ook geen zeep of agressieve producten.
  2. Smeren, smeren, smeren: Hydrateer je huid met een vochtinbrengende crème of gel, als het kan met aloë vera. Probeer vettige crèmes te vermijden, maar kies voor verkoelende formules. Ben je verbrand in je gezicht? Komkommerschijfjes helpen het branderige gevoel te verminderen.
  3. Koud water: een douche - met niet al te harde stralen - of een bad met lauw tot koud water kan veel verlichting geven.
  4. Weg met het scheermes: Je huid is beschadigd, maak het niet erger door te epileren, maar wacht met scheren, waxen en dergelijke tot je huid er weer bovenop is.
  5. Zoek de schaduw op: Een verbrande huid blootstellen aan de zon is echt uit den boze. Zoek zolang je huid rood ziet schaduwrijke plekjes op en draag luchtige, maar bedekkende kledij.

 

Lees ook 'Zo krijg je een sunkissed look (zonder in de zon te komen)' en '5 ecologische zonnecrèmes die lief zijn voor de natuur'.