Isabelles Paris Fashion Week dagboek: dag vier

Gepubliceerd op 1 Maart 2014 door Isabelle Vander Heyde
Isabelles Paris Fashion Week dagboek: dag vier

hDe Belgen in Parijs, Maison Martin Margiela, Dior gekte en Kanye West! 

Geen shows vanmorgen, ik besluit de Belgische showroom in Parijs te verkennen. Te midden de gezellige Marais wijk ontdek ik wat onze nationale trots(en) komend seizoen in petto hebben. Onderweg stop ik nog even aan het modern kunst museum Centre Pompidou: hoe vaak je het ook bezoekt, het blijft indrukwekkend.

Schermafbeelding 2014-02-28 om 16.04.31

Marc Philippe Goudeyre moet het komende winter van videospelletjes hebben. Een luna park sweater, een waanzinnige elektrisch blauwe jas in neopreen en heel veel robots: game on! De Brusselaar brengt opnieuw een mix van hypermoderne materialen en ronde silhouetten: volledig goedgekeurd.

goudeyre.jpg Waar Alice Knackfuss dan weer de mosterd haalde, is me niet helemaal duidelijk. Ik zie honden, vlinders, appels en zwaarlijvige roodborstjes. Ik vind in haar collectie wel mijn favoriete stuk van de dag: een bling bling regencape die de meest schattige Roodkapjes van deze wereld zonder medelijden doet verbleken. Musthave!

A Het contrast met Gioia Seghers kan niet groter zijn. Zij gaat voor een sober kleurenpallet, maar saai is de collectie allerminst –dat laatste vooral dankzij de energieke motieven op haar creaties. Wie komende winter haar buik in stijl wil ontbloten, moet dringend één van deze crop tops inslaan.

Schermafbeelding 2014-02-28 om 16.10.46

Laatste showroom van de ochtend: Super Piece of Chic, waar vuilniszakken plots het summum van chic worden, geniaal..

piece

En dan is er de Belg van het moment, de man die de creatieve touwtjes van Dior in handen heeft: Raf Simons. Ik rep me naar het Musée Rodin, waar zijn show vandaag plaatsvindt.  Collega Marjolijn zit binnen, ik mag het hele circus buiten gadeslaan. Een heuse politiemacht werd opgetrommeld, golven fotografen liggen op de loer en een hoop streetstyle aspiranten zorgt voor de nodige chaos. Iedereen wacht op Dior gezicht Jennifer Lawrence, maar voorlopig laat die zich niet zien. Wel paraderen Anna Dello Russo, Miroslava Duma en Carine Roitfeld voor mijn lens. Die laatste werd waarschijnlijk enkel door mij herkend, de massa is te druk bezig met kleurrijke randfiguren..

celebs
Anna Dello Russo en Carine Roitfeld
6
De coole Aziaat
5
De Lady Gaga
Schermafbeelding 2014-03-01 om 11.24.36
"Mijn vriendje koopt me straks een Dior jurk"
Schermafbeelding 2014-03-01 om 11.44.54
Iemand heeft een Carrie Bradshaw momentje
Schermafbeelding 2014-03-01 om 11.44.43
Reuzinnen mét uitnodiging
3
De druk bezette Cool Gang
1
De Queen B en haar Mignons
4
De showstelers dankzij wie Miroslava Duma ongemerkt voorbij glipt
Schermafbeelding 2014-02-28 om 15.48.13
Mijn favoriet: de ongegeneerde dranghek rammers. (De politie vond ze minder leuk)

De volgende show: Maison Martin Margiela in het statige Hotel de Rotschild. Tientallen PR’s in witte jassen dwarrelen door de ontvangstsalons om iedereen te plaatsen, een stijlvolle chaos.

Anna Dello Russo (die dezelfde jas als Hanne Gaby gisterenavond draagt), Carine Roitfeld, Grace Coddington en Kanye West duiken op.

Schermafbeelding 2014-03-01 om 11.12.04 Schermafbeelding 2014-03-01 om 11.12.52Een Russische gast vond het om één of andere reden een goed idee deze outfit boven te halen:

Schermafbeelding 2014-03-01 om 11.12.22

De collectie? Vorig seizoen zette het label showgirls in de verf, deze keer brengt het haar interpretatie van de Engelse gentleman. Maatpakken worden opnieuw geïnterpreteerd tot vrouwelijke looks, krijgen een sexy toets met luchtige corsages en piekschouders. Ingetogen en mooi. MMM

Over naar AF Vandevorst, waar een vleesgeworden Doornroosje (inclusief glazen kist) lui de  veelbesproken diamanten laarzen van het label showt. Ik zou niet op mijn gemak zijn,  zo gekronkeld in een doos met miljoenen aan mijn voeten, maar modellen kunnen wel tegen een stootje… Schermafbeelding 2014-03-01 om 11.17.08 Schermafbeelding 2014-03-01 om 11.17.18

De show zelf is minder romantisch: stoere meisjes in militair uniform marcheren de catwalk op. Petten, rode lippen, vloeiende jodhpurs en statement laarzen: niet bijster origineel, maar wel heel mooi.

AF

Bonne nuit Paris!