FOOD. Gemakkelijke granola

Geüpdatet op 24 Oktober 2017 door Ingeborg Deleye
FOOD. Gemakkelijke granola

GRANOLA

Granola is een hippe variant op de klassieke muësli. Een perfect alternatief om de dag mee te starten (en honderd procent Instagram-proof): deze variant serveer je met yoghurt, of jam om het helemaal spannend te maken.

Ingrediënten:

50 g roggevlokken of havervlokken,
50 g amandelen, grof gehakt,
50 g zonnebloempitten of pompoenpitten,
1 el bruine suiker,
2 el honing,
50 g rozijnen,
Snuf kaneel.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ° C. Doe alle ingrediënten, behalve de rozijnen, in een grote kom en meng het met je vingertoppen, tot alles begint samen te klonteren.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en lepel het mengsel erop. Bak 15 minuten in de oven, tot goudbruin. Haal de granola uit de oven, laat een beetje afkoelen, verbrokkel in stukjes en laat verder afkoelen. Meng met de rozijnen. De granola is een goede dichte glazen pot een maand lang te bewaren!

Serveer met yoghurt en een klein beetje poedersuiker.

Bron: een recept van Culy.nl