Waarom je de eerste editie van Contrair Open Air niet mag missen

Gepubliceerd op 12 Juni 2018 door Laure Vandendaele
Waarom je de eerste editie van Contrair Open Air niet mag missen

Op zaterdag 23 juni vindt de allereerste editie van Contrair Open Air plaats in de groene omgeving rond het Antwerpse Noordkasteel. Festivalgangers mogen zich verwachten aan een ecologisch eendagsfestival dat het beste van elektronische muziek, beeldende kunst en culinaire ontdekkingen combineert.

contrair open air antwerpen

Een paar maanden nadat de Antwerpse party hotspot Contrair definitief de deuren sloot, zetten de organisatoren Yves Massignani en Thomas Van Praag hun schouders onder een nieuw project. “Op 1 januari 2018 moest Contrair haar geliefde loodsen in de Montevideostraat verlaten. Kort erna beslisten we met de andere organisatoren van Kleinhouse om geen 4de editie van Kleinhouse Open Air te organiseren. Daarom hebben Thomas en ik beslist om een nieuw festival in het leven te roepen, genoemd naar onze pop-up", zegt Massignani. Toch behoudt het nieuwe eendagsfestival een aantal succesingrediënten van Kleinhouse. Zo blijft de sprookjesachtige locatie aan het Antwerpse Noordkasteel behouden en wordt ook nu ingezet op ecologie (alle bekers zijn herbruikbaar en alle materialen op het terrein zijn recycleerbaar), beeldende kunst (oa de indrukwekkende installatie van de Nederlandse kunstenares Heleen Blanken) , de rammelende magen van foodies en de beste elektronische muziek. Onder meer Job Jobse (NL), Joy Orbison (UK), Shanti Celeste (Chili) en binnenlandse helden als Lefto, Faisal en mede-organisator Hush Hefner maken hun opwachting achter de draaitafels op verschillende podia. Op 23 juni openen trouwens ook de deuren van Café Contrair, een derde podium dat voor de gelegenheid ingericht wordt als authentiek Vlaams café, compleet met ruimte om te kaarten, pietjesbak te spelen en om om 14u de match van de Rode Duivels mee te pikken.

contrair open air antwerpen

Wie nog een ticket voor de eerste editie van dit bijzondere festival wil bemachtigen, moet snel zijn want de tickets vliegen inmiddels de deur uit. Voor een dagticket betaal je 23 euro, een combi-ticket met toegang tot de afterparty kost je 30 euro. Tickets en meer info via www.contrair.be

Praktisch

Contrair Open Air
23 juni 2018
12u - 00u (dagfestival)
00u - 06u (afterparty in de Spiegeltent)