Agenda: Birds of Paradise in MoMu

Gepubliceerd op 27 Februari 2014 door ELLE België
Agenda: Birds of Paradise in MoMu

momu

Birds of Paradise - Pluimen & Veren in de Mode. Zo heet de nieuwe expo van het ModeMuseum in Antwerpen. Via een mix van accessoires, kledingstukken en couturejurken brengt de tentoonstelling ode aan het gebruik van pluimen en veren in mode en Haute-Couture. 

Pluimen en veren doen ons meteen denken aan elegantie, vrouwelijkheid, weelde en luxe. Maar ook aan donkere romantiek. Net deze karakteristieken wil het MoMu in de verf zetten met de expo Birds of Paradise. Van verfijnde belle epoque-stukken en boa’s uit de roaring twenties, tot de iconische zwanendonsjas van Marlène Dietrich.

Ook in hedendaagse mode is de veer niet weg te denken. Denk aan Ann Demeulemeester en haar haast poëtisch gebruik. Of aan de dramatische creaties van Alexander McQueen.

De tentoonstelling zal te zien vanaf 20 maart tot 24 augustus 2014. Chanel, Cristóbal Balenciaga, Alexander McQueen, Christian Dior, Yves Saint Laurent en Ann Demeulemeester zijn maar enkele van de namen die je te zien zult krijgen. Voor meer details kan je terecht op de website van het MoMu.

Ann Demeulemeester, A/W 2010-2011
Ann Demeulemeester, A/W 2010-2011

Stagiaire: Natalia Tjurina