HOW TO: een make-up look met tandzijde

Gepubliceerd op 26 Februari 2014 door Isabelle Vander Heyde
HOW TO: een make-up look met tandzijde

vacOpmerkelijke backstage taferelen bij Anthony Vaccarello, waar make-up artiesten kwast en pincet links lieten liggen voor… tandzijde. 

Niemand minder dan Tom Pecheux, ster visagist en creatief make-up directeur bij Estée Lauder, nam de beautytouwtjes tijdens de show van onze landgenoot in handen.“De Anthony Vaccarello look, dat is voor mij een gezonde en elegante Française,” aldus Pecheux. We zijn dus vertrokken van een zeer natuurlijke en effen huid, waarop we gekleurde strepen aan de hand van tandzijde aanbrengen.”

Het resultaat? Een dubbele lijn zwarte eyeliner rond de ogen, ver van de oogrand en een reeks “krabbels” van rode lippenstift. We zijn dol op het resultaat! Hoe kunnen we dit zelf doen?

Vaccarello4

1.Draai stevig een stuk tandzijde van een dertigtal centimeter rond je beide wijsvingers.

2. Vraag aan iemand anders de gespannen draad van make-up te voorzien. In dit geval is dat ofwel het zwart van de eyeliner, of het rood van de lippenstift (beiden van Estée Lauder)

Vaccarello

3. Druk de draad op de gewenste plek –in dit geval het ooglid en de wang. Herhaal dat enkele keren terwijl je de draad verplaatst, afhankelijk van de gewenste breedte van de krabbel. Vaccarello3 Vaccarello2

Goed voor een slordig geometrische look in de geest van moderne schilders! 

Schermafbeelding 2014-02-26 om 13.50.50