Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 26 Februari 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsGiorgia Armani haalt uit naar Anna Wintour, Oscarjurken raken vermist en Birkenstock doet het met Diesel. 

Drama in Milaan: Giorgio Armani is boos en iedereen mag het weten. De designer showde zijn wintercollectie dinsdag maar moest tot zijn grote woede vaststellen dat een groot deel van de pers reeds naar Parijs was verhuisd. Zijn woede is vooral tegen Anna Wintour gericht, die “Italiaanse designers snobeert in het voordeel van Franse” –aldus de ontwerper na afloop van zijn show. Benieuwd hoelang het zal duren eer deze wonde is geheeld…

Paniek bij Donna Karan gisterenavond. Een verzending exclusieve jurken, bedoeld voor de rode loper van de Oscars, raakte verloren op het vliegveld van Los Angeles. Een nerveuze PR twitterde in paniek hoe de creaties, die nochtans netjes op het vliegtuig waren gezet, bij aankomst nergens te bespeuren waren. Na een zoektocht van enkele uren bleken de jurken vast te zitten bij de Amerikaanse douane. Opluchting alom, Karan zou niet de eerste designer zijn wiens creaties verdwijnen, zo werd een volledige Marc Jacobs collectie enkele seizoenen geleden van de Eurostar geroofd.

Zondag worden de Oscars uitgereikt, maar filmontwerpers hielden vorig weekend al een gezellig onderonsje. Tijdens de Costume Designers Guild Awards werden de creatieve geesten achter de meest fantastische filmgarderobes in de bloemetjes gezet. Het werk van Bleu Jasmine ontwerpster Suzy Benzinger werd uitgeroepen tot beste hedendaagse kostuums, terwijl 12 Years A Slave designer Patricia Norris dezelfde prijs in de categorie ‘historische film’ wegkaapte. Trish Summerville scoorde met haar Hunger Games looks en ook Downton Abbey’s Caroline McCall viel in de prijzen.

Of je het nu graag ziet of niet, de Birkenstock is terug om te blijven. Het label sloeg de handen elkaar met 55DSL en de Amerikaanse artiesten Arkitip en Aaron De La Cruz. Het resultaat: een street versie van de welbekende orthopedische sandaal. Het ontwerp maakt samen met een sweater en T-shirt deel uit van een minicollectie in het teken van muurschilderingen, vanaf maart verkrijgbaar op Diesel.com.