Marjolijns Paris Fashion Week dagboek: dag 1

Gepubliceerd op 26 Februari 2014 door ELLE België
Marjolijns Paris Fashion Week dagboek: dag 1

opening paris dagboek dag 1

Dag 1, met twee Belgen en veel bekender volk, Cathérine Deneuve, Natalia Vodianova, Azealia Banks en Eve, om er maar enkelen te noemen. Paris Fashion Week, dag 1:

12.33 – Ik sleur mijn veel te grote valies de Thalys op. Traveling light, dat principe moet iemand me toch eens uitleggen.

Lichte lunch op de Thalys. Goed begonnen is...
Lichte lunch op de Thalys. Goed begonnen is...

15.00 – In ons hotel vlakbij concept store Colette, slaapt bijna de voltallige Belgische pers. Ik selecteer de uitnodigingen op mijn naam uit de enorme zak die aan de receptie staat te wachten. Heel wat Belgische namen al – Ann Demeulemeester, Christian Wijnants, Véronique Leroy, maar weinig uitnodigingen voor de grote shows, die arriveren vaak pas last minute. Ik bel naar de persattaché van Dries Van Noten, want heb nog niks ontvangen en het defilé is morgen al. Dat wordt meteen geregeld, belooft hij.

De lobby van het hotel heeft een certain je-ne-sais-quoi
De lobby van het hotel heeft een certain je-ne-sais-quoi
Uitnodiging voor de vernissage van de Dries Van Noten expo, donderdagavond
Uitnodiging voor de vernissage van de Dries Van Noten expo, donderdagavond
Uitnodiging van MMM, alleen maar te lezen met flits
Uitnodiging van MMM, alleen maar te lezen met flits
Het belooft druk te worden
Het belooft druk te worden

17.00 – Te voet door de Tuileries, over de Seine naar Palais des Beaux Arts. De zon schijnt, maar de regenwolken zijn onheilspellend. Cédric Charlier is zoals steeds onze eerste show van de Parijse modeweek. Hij toont prachtige mantels, wijde driekwart broeken, pullovers in neopreen met een soort slangenmotief als print, zijden jurken met achteraan contrasterende tricot en bontmantels met gaatjes. Erg knap, zoals steeds.

Schermafbeelding 2014-02-25 om 22.41.21 Charlier RF14 0197 Charlier RF14 0311 Charlier RF14 0225 Charlier RF14 0385 Charlier RF14 0469

18.00 – We nemen de shuttle bus – georganiseerd door de Chambre Syndical, brengt de journalisten mits vertoon van een uitnodiging naar de volgende show – naar Palais de Tokyo, voor de show van Anthony Vaccarello. Het gaat de Brusselaar voor de wind, zeker nu Donatella Versace hem in huis nam om de zusterlijn Versus te tekenen. De show begint met mooie, stijlvolle pantalons – nieuw bij Vaccarello, transparante, zwarte bloesjes en erg mooie bikerjackets van mouton retourné. Daarna worden de rokken steeds korter en de leren second skin jurken asymmetrischer. Een typische Anthony Vaccarello collectie, met enkele verrassingen.

Vaccarello RF14 0490 Vaccarello RF14 0566 Vaccarello RF14 0645 Vaccarello RF14 0714 Vaccarello RF14 0734 Vaccarello RF14 0840 Vaccarello RF14 0856

 

19.00 – Snel even iets eten, om de hoek van het hotel. Daarna hebben we afspraak aan het Westin hotel iets verderop, om naar de show van Etam te gaan. Ter plaatse is de chaos compleet, niemand lijkt op zijn of haar plaats te zitten. We worden meermaals weggejaagd, maar kunnen uiteindelijk toch een ietwat comfortabel plekje bemachtigen. Net als vorig jaar mocht het defilé best wat kosten. Azealia Banks en Eve mochten het beste van zichzelf geven, alsook Massive Attack, Breakbot, Cassius en Kavinsky. Ook mooi volk front row: Cathérine Deneuve en Natalia Vodianova en haar Antoine Arnault, zij, zwanger van hun eerste en haar vierde kind. En de lingerie? Oeps, daarvoor moet ik de foto’s in mijn mailbox checken. Zo gaat dat dan, als er té veel te beleven valt.22 23 24 25

22.30 - Terug op het hotel, mijn uitnodiging voor Dries Van Noten is gearriveerd.