Morgen gaan de dagen zonder vlees van start. Duizenden Belgen zeggen daarmee hun vertrouwde stukje vlees vaarwel voor veertig dagen. Afzien? Helemaal niet.
Ingrediënten
- 250 gram jonge spinazie
- 100 gram aardbeien
- 1 avocado (in blokjes gesneden)
- 120 gram verkruimelde gorgonzola of blauwe kaas (Parmezaan kan ook)
- 40 gram geroosterde amandelen (schijfjes)
- 1/2 rode ui (in dunne plakjes)
- 120 ml avocado-olie (of gewone olijfolie)
- 3 eetlepels appelazijn
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel maanzaad
- een mespuntje gemalen droge mosterd (optioneel)
- zout/peper
Bereiding
- Meng de ingrediënten van de dressing.
- Gooi alle ingrediënten samen met jouw gewenste hoeveelheid dressing. Dien onmiddellijk op.
Recept: gimmesomeoven.com