Stoofpot met koolrabie en wortelpeterselie

Geüpdatet op 26 Februari 2018 Druk het recept af door ELLE België
  • 15 mins
  • 40 mins
  • 4 personen
  • Easy
Stoofpot met koolrabie en wortelpeterselie

Nu je alle groenten bijna het hele jaar door kan krijgen zouden we vergeten dat de meeste groenten seizoensgebonden zijn. Wij zochten deze 'vergeten groenten' op en vonden deze lekker gerechtjes. 

Ingrediënten

  • 4 dl bouillon
  • 2 tl zout
  • 500 gr koolrabie en wortelpeterselie (in blokjes)
  • 80 gr thermogrutten naar keuze
  • 800 gr aardappelen (in blokjes)
  • 2 tl tijm of salie
  • 85 gr jongbelegen kaas (in blokjes)
  • 15 gr voter of 1 el olie

Bereiding

  1. Leg de koolrabi in een kookpot.
  2. Strooi de grutten eroverheen en leg de aardappelen erop. Roer nog niet om, de grutten worden eerst gelijkmatiger gaar.
  3. Doe een deksel op de pan en zet het vuur op een laag pitje wanneer het deksel heet is.
  4. Kook de stoofpot gaar (ongeveer 20 à 30 minuten)
  5. Meng de kruiden, kaas en boter erdoorheen en laat de pot nog 5 minuten afgedekt doortrekken.

Recept door Smulweb

Word deel van de ELLE community door je foto’s op Instagram te posten onder de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be