Salade van vergeten groenten

Geüpdatet op 26 Februari 2018 Druk het recept af door ELLE België
  • 20 mins
  • 4 personen
  • Easy
Salade van vergeten groenten

Nu je alle groenten bijna het hele jaar door kan krijgen zouden we vergeten dat de meeste groenten seizoensgebonden zijn. Wij zochten deze 'vergeten groenten' op en vonden deze lekker gerechtjes. 

Ingrediënten

  • 1/2 kleine pompoen
  • 1/2 bot raapjes
  • 1 koolrabi
  • 1 preiwit
  • 1 pastinaak
  • 1 verse rode biet
  • 1/2 bakje champignons
  • 4 handenvol postelein
  • 1 klein bokaaltje peren op grootmoeders wijze
  • 4 plakjes gerookte ham
  • een scheutje sesamolie
  • 1 dl rode wijnazijn
  • boter
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snij alle groenten (uitgezonderd pompoen) in julienne.
  2. Gaar de groentjes in kokend water.
  3. Snij het vruchtvlees van de pompoen in stukjes.
  4. Giet de groentjes af onder koud water tot ze helemaal afgekoeld zijn.
  5. Bak de pompoen stukjes in de pan met boter en kruid af met zeezout.
  6. Stoof de peren in wat wijnazijn.
  7. Roer de julienne van groeten kort door warme boter en voeg de postelein toe.
  8. Schik alle groentjes mooi op een bord.

Recept door Geert Van Der Bruggen

Word deel van de ELLE community door je foto’s op Instagram te posten onder de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be