Must see: Here and Now, de nieuwe Six Feet Under

Geüpdatet op 12 February 2018 door Claire
Must see: Here and Now, de nieuwe Six Feet Under

Hoewel het al meer dan tien jaar geleden is dat Six Feet Under werd uitgezonden, blijft het een van de meest iconische dramareeksen van de afgelopen decennia. Fans hebben lang geduld moeten hebben, maar met Here and Now levert maker Alan Ball opnieuw een heerlijke dramaserie af die draait rond een familie.  

Wat mag je verwachten? Veel gevoelens en gesprekken over die gevoelens. Why change a winning formula, moet Ball gedacht hebben, want hoewel de sfeer in Here and Now iets optimistischer is dan in Six Feet Under - zo draait het bijvoorbeeld niet de hele tijd om de dood - staat er weer een (grote) familie centraal waarin iedereen worstelt met zichzelf en met elkaar.

 

 

Audrey en Greg wonen in Portland en hebben vier kinderen. Ashley, Duc en Ramon zijn geadopteerd, Kristen in een biologisch nakomertje. Greg is professor en filosoof en Audrey houdt zich vooral bezig met het altijd en overal gezellig te maken en tegelijk te piekeren over haar kinderen, ook al zijn die bijna allemaal volwassen met een bloeiende carrière. Maar hun bourgeois leventje, zoals Audrey het schamper noemt, wordt plots door mekaar geschud als Ramon waanvoorstellingen krijgt.

 

 

Wie de vijf seizoenen van Six Feet Under verslonden heeft - net zoals de voltallige ELLE-redactie - zal vast smullen van deze tiendelige reeks. Al moet je er wel je tijd voor nemen: met afleveringen die een uur duren en uitgesponnen scenes met minutenlange, intense conversaties krijg je een fikse portie slow watching op je bord.

Here and Now is vanaf 11 februari te zien via Telenet Play More