Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 24 Februari 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsWie zijn de meest diervriendelijke labels van het moment? Welke celebs wagen zich aan wat girl-on-girl actie? Wie wint dit jaar de Woolmark Prize? 

De Indiase ontwerper Rahul Mishra is de winnaar van de International Woolmark Prize, een prestigieuze prijs die jaarlijks aan designers met een voorliefde voor wol wordt uitgereikt. Een internationale jury met onder andere Alexa Chung, Vogue Italia hoofdredactrice Franca Sozzani en Gucci ontwerpster Frida Giannini koos Mishra omwille van zijn wollen boorduurwerk. Grote namen als Karl Lagerfeld en Yves Saint Laurent wonnen ooit diezelfde prijs, vorig jaar viel de eer de Belg Christian Wijnants te beurt.

Ook Peta deelt prijzen uit. De dierenrechtenorganisatie heeft een aantal diervriendelijke labels in de bloemetjes gezet met verschillende prijzen. Stella McCartney en Vivienne Westwood spannen de top, maar verbazend genoeg krijgen ook grote ketens als ASOS, new Look en Topshop een eervolle vermelding.

Miley Cyrus en Katy Perry; het nieuwste sterrenkoppel?  Toch niet helemaal, wel het nieuwste sterrenduo dat zich tot een mediageile kus laat verleiden. Perry woonde dit weekend de Bangerz tournee van Cyrus bij, waarbij de gewezen tienerster de “I kissed a girl” verklaringen van haar collega besloot uit te testen. Aan de verlegen reactie van Perry te zien, is haar doorbraakhit minder autobiografisch dan gedacht geweest…

http://www.youtube.com/watch?v=AaPTp3xVEeI

Paniek bij Kate Middleton fans: opnieuw wordt er aan haar look gesleuteld. De rokken van de Britse moeten volgende de Queen wat langer, haar lokken mogen dan weer korter. Volgens insiders eist niemand minder dan schoonmoeder Camilla een kortere en  lichtere coupe. Ook Kate’s persoonlijke kapper liet in een radio-interview uitschijnen dat haar royale kapsel misschien té overadig is. Opnieuw: paniek bij royalty watchers…