Deze prachtige reisbestemmingen zag je al een keer op televisie!

Geüpdatet op 28 februari 2018 door Jolien
Deze prachtige reisbestemmingen zag je al een keer op televisie!

Inspiratieloos voor je volgende vakantie? Dan wil je hierheen!

Iedereen laat zich op een andere manier inspireren voor z'n volgende reis. Pinterest, vrienden, Instagram of Google zijn ongetwijfeld zeer populair om de ultieme vakantiebestemming te achterhalen. Maar wanneer deze bronnen uitgeput geraken, kan je ook steeds terugvallen op je favoriete series, films of reclamespots! Want wat blijkt? Een avondje tv-kijken kan vruchtbaarder zijn dan rondstruinen op het internet. Graag zetten we enkele van onze favorieten op een rijtje. Wedden dat je volgende reisbestemming ertussen zit?

reisbestemming_reclame_televisie_dolce_gabbana_vakantie_travel

Dolce & Gabbana-rotsen

Wil jij die zwoele, sexy scène uit de wereldberoemde Dolce & Gabbana commercial 'Light Blue' naspelen? Dan boek je een ticket richting Capri. De befaamde rotsen staan er nog steeds te pronken in het azuurblauwe water, en dat lokt heel wat kijklustigen. Kies uit één van de vele boottripjes en waan je Bianca Balti herself! Nu alleen nog een lekker ding als David Gandy aan de haak slaan...

reisbestemming_reclame_televisie_santorini_vakantie_travel

The Sisterhood of the Travelling Pants

Herinner je je nog de Griekse Lena die haar grootouders ging opzoeken in Santorini? Zo ja, dan staan die prachtige witte huisjes met blauwe daken sowieso op je netvlies gebrand. Wie dit idyllisch tafereel zélf wil vastleggen op de gevoelige plaat brengt een bezoekje aan het dorpje Oia!

1/

reisbestemming_reclame_televisie_the_beach_vakantie_travel

The Beach

Zo'n achttien jaar geleden was het eilandje Ko Phi Phi Ley de setting voor de topfilm The Beach starring de jonge Leonardo DiCaprio! Jammer genoeg spoelde de tsunami van 2014 een groot gedeelte van dit Thaise strand weg. Toch is dit adembenemende eiland nog steeds een bezoekje waard. Want euhm hallo, wij willen maar al te graag eens plonsen in het water waar ook Leo himself in zwom! Misschien nemen we zelfs 'per ongeluk' een borreltje van het zeewater...

reisbestemming_reclame_televisie_harry_potter_vakantie_travel

Harry Potter

Alle Harry Potter-films zijn absolute koploper op het vlak van prachtige filmsettings. Toch sprong er ééntje echt uit: het beeld van die oude trein die over een ellenlange, adembenemende brug rijdt. Wil je dit fenomenale uitzicht zelf waarnemen? Dan neem je een enkeltje over het 380 meter lange Glenfinnan Viaduct in Schotland. Trek bij aankomst (en nee, dat is jammer genoeg niet Zweinstein) je wandelschoenen aan en maak een wandeltocht doorheen de natuur!

2/

reisbestemming_reclame_televisie_game_of_thrones_vakantie_travel
Dubrovnik
reisbestemming_reclame_televisie_game_of_thrones_vakantie_travel
Ijsland

Game of Thrones

De super populaire serie Game of Thrones werd grotendeels opgenomen in het prachtige Kroatië, en meer bepaald in de historische stad Dubrovnik en het eilandje Lokrum. Maar ook Ijsland, Ierland en Marokko mochten als decor dienen voor GOT! Dankzij tal van georganiseerde tours kan je als toerist makkelijk alle filmlocaties van je favoriete serie bezoeken.

reisbestemming_reclame_televisie_interstellar_vakantie_travel

Interstellar

Nope, de sciencefictionfilm Interstellar werd niet echt opgenomen in outer space, maar wel in Ijsland! Say what?! Wie dus adembenemende kiekjes wil maken om aan een K-aantal Instagramvolgers te geraken, weet wat te doen. Of nog leuker! Maak je vriendinnen gewoon wijs dat een bezoekje bracht aan een andere planeet!

3/

PS_I_Love_You_reisbestemming_reclame_televisie_vakantie_travel

PS I Love You

De beginscènes van de romantische dramafilm PS I Love You speelde zich af in het groene en bosrijke Ierland. Fantastische uitzichten over wijde vlaktes en duizenden paarse bloemetjes maakten dat we helemaal verliefd werden op dit mooie land. Wauw!

The_fault_in_our_stars_reisbestemming_reclame_televisie_vakantie_travel

The Fault in our Stars

Je hoeft het niet altijd ver te zoeken. Amsterdam aka het prachtige Venetië van het Noorden was de setting voor enkele scènes in de ontroerende film The Fault in our Stars. De bruggetjes, grachtjes en typische huisjes maken van deze wereldstad een must-visit!

Lees ook: 15 tatoeages voor globetrotters