VIDEO. Lena Dunham reageert op de coverheisa

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Ingeborg Deleye
VIDEO. Lena Dunham reageert op de coverheisa

voguecover

De Vogue-cover van Girls-ster Lena Dunham van afgelopen maand ging niet onopgemerkt voorbij. In een interview met Bill Simmons op diens website Grantland reageert Dunham nu voor het eerst zelf op de hele heisa. De actrice noemt de reactie van website Jezebel, die haar onbewerkte beelden opeiste, 'messed up'.

De feministische website Jezebel trok de echtheid van de Dunhamcover in twijfel en vroeg Vogue de onbewerkte beelden vrij te geven, in ruil voor een fikse som geld. Jezebel hoopte te bewijzen dat het modeblad haar lezers misleidt, en wees Dunham - een feministisch rolmodel - met de vinger.

Toen bleek dat de foto's minimaal waren bewerkt, moest Jezebel de staart intrekken en toegeven dat Vogue in dit geval niet had gefaald. Dunham reageert in het interview met Simmons: 'Dat was echt messed up. Ik vind dat Jezebel heel clever en grappig kan zijn, maar nu ze me zo hebben aangevallen, kan ik er moeilijk nog van genieten. Ze hebben echt een zware fout begaan in hun interpretatie van feminisme', aldus Dunham.

Het volledige interview zie je hier:

https://www.youtube.com/watch?v=-Cya8Aukpgk