8 designer restaurants voor een stijlvol diner of high tea

Geüpdatet op 1 december 2022 door Lisa Aelvoet
8 designer restaurants voor een stijlvol diner of high tea Monsieur Dior

Prachtig ingerichte zaken die mode uitademen én dan ook nog eens heerlijke gerechten serveren? Deze designer restaurants bewijzen dat liefde voor mode ook door de maag gaat.

Café Citron

Met zijn hoge ramen, geurende citroenbomen, terracotta amforen en houten meubilair vervoert Café Citron je zo naar het zuiden van Frankrijk. Maar niets is minder waar want het restaurant van Simon Porte Jacquemus ligt middenin de lichtstad, op de eerste verdieping van Galeries Lafayette om precies te zijn. Naast een heerlijke mediterraans menu vind je er ook het bekende citroendessert van Cédric Grolet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

Adres: Galeries Lafayette Champs-Elysées, Parijs

Monsieur Dior

Een van de laatste nieuwe designer restaurants is 'Monsieur Dior', dat boven de boetiek op de Avenue Montaigne zijn deuren opende. Bij 'La Pâtisserie Dior' smul je van fijn gebak, koffie of thee met zicht op de weelderige rozentuin van het Huis. Bij 'Le Restaurant Monsieur Dior' neemt de gerenommeerde Franse chef-kok Jean Imbert je smaakpapillen mee op een onvergetelijke culinaire reis.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dior Official (@dior)

Adres: Avenue Montaigne 30, Parijs

LEES OOK: Citytrip naar Marseille: de leukste adresjes voor op je to-do lijst

Gucci Osteria

Firenze is de plek waar het voor Gucci allemaal begon. In het hart van de stad ligt 'Gucci Osteria', het restaurant van het luxemerk. Sterrenchef Massimo Bottura tovert er het beste van de Italiaanse keuken op tafel. Zo kan je er proeven van zijn befaamde tortellini met 36 maanden gerijpte Parmezaanse kaas en andere sharing plates. Let wel: een plaatsje bemachtigen bij 'Gucci Osteria' is geen sinecure, dus reserveer je tafel er zeker op tijd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gucci Osteria (@gucciosteria)

Adres: Piazza della Signoria 10, 50122 Firenze

Ralph's

Nu Ralph Lauren zijn cultstatus opnieuw opeist, herleeft ook het restaurant op de Boulevard Saint-Germain. Net als zijn interieur, is de menukaart bij Ralph's klassiek Amerikaans. Denk: kreeften en krabkoekjes uit Maryland, huisgemaakte hamburgers en black angus rundsvlees. Een deel van het vlees dat het restaurant serveert, komt trouwens rechtstreeks uit de Ralph Laurens Double RL Ranch in Colorado. Tenslotte kan je in het designer restaurant slurpen van Ralph Lauren's favoriete cocktails zoals mint julep, whiskey sour en margarita.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ralph Lauren (@ralphlauren)

Adres: Boulevard Saint-Germain 173, Parijs

Torre

Naast de vermaarde 'Bar Luce', huist het kunstcomplex Fondazione Prada nog een designer restaurant. Torre bevindt zich op de zesde verdieping van de grote toren van de Fondazione. Rem Koolhaas stond in voor het eclectische interieur van het restaurant waar het heerlijk tafelen is. Bij Torre geniet je immers van een authentieke Toscaanse keuken bereid door chef Lorenzo Lunghi.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fondazione Prada (@fondazioneprada)

Adres: Via Giovanni Lorenzini 14, 20139 Milaan

Thomas's Café

Shenzen ontpopte zich de laatste jaren tot het Chinese epicentrum voor liefhebbers van luxemerken en daar speelt Burberry handig op in met de opening van hun laatste hotspot. 'Thomas's Café' brengt een ode aan de Engelse en Chinese theecultuur. Het bestek en servies werd bovendien exclusief voor het Café ontworpen door Burberry's creatief directeur Riccardo Tisci.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Burberry (@burberry)

Adres: Mixc shopping mall, Keyuan South Road 2888, Shenzen

The Tiffany Blue Box Café

Want wie wil er nu niet een breakfast at Tiffany's? Bij Harrods in Londen kan je je settelen in een schattig café in Tiffany's-blauw om te ontbijten, thee te drinken of zelfs van een meergangenmaaltijd te genieten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Harrods Food (@harrodsfood)

Adres: 87-135 Brompton Rd, Londen

Beige Tokyo by Alain Ducasse

De gemeenschappelijke filosofieën van Chanel en chef-kok Alain Ducasse komen samen in Beige Tokyo, waar een ervaring van luxe en smaak op je wacht, allemaal met zicht op de skyline van Ginza. Zoals de naam doet vermoeden wordt je hier omgeven door beigetinten en tweed in de typische tijdloze Chanel-stijl.

Ook de gerechten bevatten verwijzingen naar het luxemerk en haar oprichtster Coco Chanel.

Adres: Chanel Ginza Building 10F, 3-5-3 Ginza, Chuo-ku, Tokyo

LEES OOK: 13 hemelse adressen waar je kan slapen onder de sterren