Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 21 Februari 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsKate Moss doet een David Bowie, Terry Richardson is terug en Jennifer Lawrence doet het nog maar eens met Dior. 

Volgende week dinsdag vindt Etams jaarlijkse lingerieshow plaats, de uitgelezen kans om Terry Richardson nog eens ten tonele te voeren. De controversiële fotograaf blikte voor het label een tweetal ondeugende filmpjes in met zichzelf en modellen Eniko Mihalik en Natalia Siodmiak in de hoofdrol. Weinig verwonderlijk zette YouTube er nu al een -18 verbod op.

Klaar voor een derde ronde? De liefde tussen Dior en Jennifer Lawrence blijft duren, het modehuis onthulde zopas haar derde campagne met de actrice in de hoofdrol. De beelden werden gemaakt door niemand minder dan sterrenfotograaf Patrick Demarchelier. Bij deze is ook dit weer bevestigd: komend rode loper seizoen zullen we Lawrence steevast in Dior zien verschijnen.

Verrassing op de Brit Awards woensdagavond. David Bowie won de British Male Solo Artist prijs, maar liet die in ontvangst nemen door niemand minder dan Kate Moss. Zij ratelde niet alleen braaf zijn dankspeech af, maar droeg ook één van zijn iconische Kansai Yamamoto looks: de jumpsuit die hij in 1972 als Ziggy Stardust droeg. “Volgens de Japanse mythologie leven de konijnen van het pak op de maan, Kate komt van Venus en ikzelf van Mars,” aldus de door Moss voorgelezen uitleg van de zanger. Iconen onder elkaar…

Heisa aan de top: Michael Kors heeft het met Roberto Cavalli aan de stok. De Amerikaanse designer, die recent nog de status van miljardair bereikte, wordt door zijn Italiaanse collega beschuldigd van plagiaat. “Hij kopieert àlles, het is schandalig en niemand heeft de moed er iets over te zeggen. Het is gewoon niet eerlijk” klinkt het in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Haute Living. Welke designs Kors precies heeft gekopieerd, laat Cavalli dan weer in het midden.