Dit zijn de 10 leukste romantische films van 2018

Gepubliceerd op 28 December 2018 door Maxine Detaellenaere
Dit zijn de 10 leukste romantische films van 2018

Niets leuker om tijdens deze koude, donkere dagen gezellig met je lief of je vriendinnen in de zetel naar een romantische film te kijken. Geen idee welke prent te kiezen? Wij verzamelden onze top 10 met leukste, ontroerendste of grappigste romantische films die we dit jaar zagen.

Haal de popcorn (en warme chocolademelk) maar boven...

1/

Crazy Rich Asians

Fantastische outfits, bitchy schoonmoeders en knappe hoofdrolspelers - in dit geval de lekkerding Henry Golding - meer moet dat niet zijn om een uurtje of twee weg te zwijmelen. Het verhaal gaat als volgt: Rachel Chu - Chinees van geboorte maar opgegroeid in de VS - wordt door haar lief Nick uitgenodigd om zijn familie, die in Singapore woont, te ontmoeten. Eenmaal ter plaatse ontdekt Rachel dat Nick tot een van de rijkste en meest elitaire families van het land behoort, en dat zorgt voor heel wat frictie tussen alle partijen.

2/

A Star Is Born

Beroemde countryzanger Jackson Maine (Bradley Cooper) ontdekt songwriter Ally (Lady Gaga) die over een fantastische stem blijkt te beschikken. Hij helpt haar door te breken en ze worden hopeloos verliefd op elkaar. Maar wanneer Ally's succes het zijne begint te overschaduwen, veroorzaakt dat heel wat spanningen tussen beide.

 

3/

Fifty Shades Freed

Voor wie maar niet genoeg kreeg van de vorige twee films. In het laatste deel van de Fifty Shades-trilogie gaan we eerder de romantische toer op - al wordt er ook dit keer met zweepjes gezwaaid. Christian (Jamie Dornan) en Ana (Dakota Johnson) zijn gelukkig getrouwd, maar dan probeert haar ex-baas Jack Ana te kidnappen...

4/

Every Day

Voor deze film moet je wel wat fantasie hebben, maar dat wil niet zeggen dat hij niet leuk is. De zestienjarige Rhiannon wordt verliefd op A, een ziel die iedere dag in een ander lichaam wakker wordt. Gebaseerd op het gelijknamige boek van David Levithan.

5/

Midnight Sun

Bella Thorne is een jonge vrouw die aan een ziekte lijdt waardoor ze erg gevoelig is voor zonlicht.  Wanneer ze eindelijk de jongen ontmoet waarop ze stiekem al tien jaar verliefd is, probeert ze haar ziekte voor hem te verbergen. Ze worden een koppel en het wordt voor haar steeds moeilijker om open kaart te spelen.

6/

Love, Simon

Simon is een tienerjongen die homoseksueel is maar hij worstelt ermee om dit aan de buitenwereld te vertellen. Hij begint te e-mailen met een andere jongen op zijn school die ook stiekem gay is. Maar dan komt de verkeerde persoon dit te weten...

7/

To All the Boys I Loved Before

Wanneer Lara Jean een grote crush heeft op iemand heeft ze de gewoonte om een brief naar hem te schrijven, die ze wel nooit verstuurt maar bijhoudt in haar kast. Op een dag merkt ze echter dat iemand haar liefdesbrieven op de post deed, wat tot heel wat ongemakkelijke situaties én een echte romance leidt.

Voor wie de film al gezien heeft: Netflix kondigde vorige week officieel aan dat een sequel in de maak is!

8/

On Chesil Beach

We schrijven 1962. Edward (Billy Howle) en Florence (Saoirse Ronan) zijn dolverliefd op elkaar en stappen in het huwelijksbootje, ook al zijn hun families daar niet al te blij mee. Edward komt namelijk uit een arbeidersgezin, terwijl Florence opgroeide in een bourgeois milieu. Tijdens hun huwelijksreis ontdekt Florence dat ze aseksueel is, wat voor nog meer problemen zorgt.

9/

Mary Shelley

Iedereen kent wel de literaire klassieker 'Frankenstein', maar wat velen niet weten is dat het boek geschreven werd door Mary Shelley, de echtgenote van de beroemde schrijver Percy Shelley. Deze film portretteert het turbulente liefdesverhaal tussen beide, dat aanleiding gaf tot haar meesterwerk.

10/

Adrift

Een jong koppel vat een zeiltocht aan van meer dan 6000 km. Helaas komen ze in erg woelige wateren terecht wanneer ze recht in een orkaan varen.  Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Lees ook: 'Dit zijn onze favoriete kerstfilms op Netflix', 'Dit zijn de allerleukste kerstafleveringen uit je favoriete series' en 'De beste horrorfilms op Netflix'