Zien: Dit zijn de 10 leukste romantische films van 2017!

Gepubliceerd op 27 December 2017 door Maxine Detaellenaere
Zien: Dit zijn de 10 leukste romantische films van 2017!

Niets leuker om tijdens deze koude, donkere dagen gezellig met je lief of je vriendinnen in de zetel naar een romantische film te kijken. Geen idee welke prent te kiezen? Wij verzamelden onze top 10 met leukste, ontroerendste of grappigste romantische films die we dit jaar zagen!

Haal de popcorn (en warme chocolademelk) maar boven!

Call me by your name

Deze Italiaanse film kreeg terecht al heel wat Oscar buzz. Het coming-of-age verhaal speelt zich af tijdens de jaren tachtig in Noord-Italië. De 17-jarige Elio wordt verliefd op Oliver, een student van zijn vader, ondanks zijn relatie met Marzia. Het wordt voor beide jongens hoe langer hoe moeilijker om niet toe te geven aan hun 'verboden' gevoelens.

1/

My Cousin Rachel

Did she, or didn't she? In dit donkere romantische drama staat de vraag of Rachel (Rachel Weitz), de aantrekkelijke weduwe van Ambrose, een aandeel heeft in zijn plotse dood. Zijn adoptiefzoon Philip (de verrukkelijke Sam Claflin), vermoedt van wel en voelt dan ook een hartgrondige afkeer voor Rachel. That is, tot hij de mysterieuze schone beter leert kennen. Voor hij het goed en wel beseft blijkt hij namelijk zelf ook voor haar gevaarlijk charmes te vallen.

2/

Tulip Fever

Tulip Fever speelt zich af in het zeventiende-eeuwse Nederland, op het hoogtepunt van de handel in tulpen, toen zeer kostbare bloemen. Het bloedmooie weesmeisje Sophia (Alicia Vikander) wordt uitgehuwelijkt aan de oudere, rijke koopman Cornelis (Christoph Waltz). Maar algauw valt ze voor de knappe schilder Jan (Dane DeHaan). Hij besluit zijn geluk te beproeven in de tulpenhandel om zo een toekomst voor hen te kunnen uitbouwen. Maar dat lijkt niet zo gemakkelijk te gaan als gehoopt.

3/

Home Again

In deze romantische komedie ontmoet de gescheiden moeder Alice (Reese Witherspoon) op haar veertigste verjaardag drie twenty something vrienden en filmmakers. In een impulsieve bui laat ze hen intrekken in haar logeerkamer, wat heel wat leven in de brouwerij brengt. Zeker omdat Alice het wel erg goed kan vinden met Harry, een van de regisseurs. Haar ex-man denkt er echter het zijne over en komt roet in het eten strooien.

4/

Beauty and the Beast

It's a tale as old as time... mooi meisje wordt gevangen genomen door gevaarlijk beest. Maar al gauw bloeit er iets moois tussen beiden - met wat hulp van sprekend meubilair en consorten. Disney maakte dit jaar een live-action film van de klassieker waarbij Emma Watson in de huid kroop van boekenwurm Belle.

 

5/

Fifty Shades Darker

Wie maar niet genoeg kreeg van de sexy Mr. Grey (Jamie Dornan), kan zich verwarmen met de tweede prent uit de Fifty Shades-trilogie. Christian Grey wil Anastasia (Dakota Johnson) terug, maar hun relatie moet ook dit keer heel wat woelige watertjes doorspartelen. We komen ook meer te weten over Grey's verleden en dat werpt heel wat licht over zijn karakter en de man die hij is geworden.

6/

Literally, right before Aaron

Wat doe je wanneer je een huwelijksuitnodiging krijgt van je ex (Cobie Smulders), waar je eigelijk nog lang niet over bent? Aaron (Justin Long) besluit om naar het feest te gaan, maar dat verloopt natuurlijk allesbehalve probleemloos.

7/

Un beau soleil interieur

Wie fan is van Woody Allen en een boon heeft voor la ville lumière, zal deze film zeker kunnen smaken. De Parijse artieste Isabelle (juliette Binoche) gaat na haar scheiding op zoek naar ware liefde. Heel wat totaal verschillende mannen kruisen haar pad en belanden in haar bed, voor ze doorheeft wat en wie ze wil. Een herkenbare film wanneer je zelf vrijgezel bent en het even zo allemaal niet goed meer weet.

8/

How to Talk to Girls at Parties

Ben je een fan van science fiction of is je beau een liefhebber van het genre?  Dan is de romantische komedie How to Talk to Girls at Parties een aanrader. Ten tijde van de Britse punk-scene in de jaren zeventig valt Enn (Alex Sharp) voor Zan (Elle Fanning), een wel heel speciaal meisje. Blijkt dat zijn crush out of this world is, en dat mag je heel erg letterlijk nemen. (Leuke bijkomstigheid: ice queen Nicole Kidman in ruige punkoutfitjes en met ontploft haar).

9/

The Big Sick

Komiek Kumail (Kumail Nanjiani) ontmoet tijdens een van zijn optredens de blanke Emily (Zoe Kazan) en de avond eindigt in een one night stand, die algauw uitgroeit tot een echte relatie. Helaas zijn Kumails islamitische ouders daar niet al te blij om. Zij willen hun zoon namelijk uithuwelijken aan een Pakistaanse vrouw.