Wie zegt er dat cocktails een typische zomerdrankje zijn? Met deze heerlijke, winterse brouwsels wordt je kerst- of eindejaarsfeestje een gegarandeerd succes!
Heb je graag ook enkele non-alcoholische mogelijkheden voor je gasten? Lees dan zeker 10 X heerlijke mocktails waar je geen hoofdpijn van krijgt.
#1 Santa Clausmopolitan
Kerstsfeer gegarandeerd met deze cocktail van delish.com.

Ingrediënten voor 4 glazen:
- kristalsuiker
- 250 ml vodka
- 375 ml cranberrysap
- 60 ml triple sec
- 60 ml vers limoensap
- 125 g verse cranberry's
- limoenschijfje
Bereiding:
- Ga met een limoenschijfje over de rand van elk glas en plaats het in kristalsuiker voor een wit randje.
- Vul een cocktail shaker met ijs. Voeg dan de vodka, het cranberrysap, de triple sec en het limoensap toe. Schud tot de cocktail shaker koud aanvoelt.
- Verdeel de cocktail over de glazen en versier met verse cranberry's.
Glas:
Martini-glas
#2 Winter Margarita
Steek deze Mexicaanse klassieker in een winters jasje met het lekkere recept van esquire.com.

Ingrediënten voor 1 glas:
- • 30 ml tequila
- • 30 ml mezcal
- • 30 ml limoensap
- • 20 ml suikersiroop
- • 1 eiwit
- zout en een limoenschijfje voor het randje
Bereiding:
- Geef de glazen een zout randje door met het limoenschijfje over de glasrand te gaan en het glas in een bodempje zout te plaatsen.
- Doe de ingrediënten eerst in een cocktail shaker zonder ijs. Schud goed en herhaal de handeling met ijs.
Glas: margaritaglas
#3 Bosbes ombre spritz
Deze cocktail van The Cookie Rookie smaakt even lekker als hij eruit ziet.

Ingredienten voor 4 glazen:
- 250 g verse bosbessen
- 130 g suiker
- 125 ml water
- 4 takjes verse rozemarijn
- 1 fles champagne
Bereiding:
- Verwarm in een klein pannetje de bosbessen, de suiker en het water. Laat koken op een hoog vuur. Verminder het vuur en laat 12 tot 15 minuten sudderen. De bosbessen zullen zacht en helder worden en je krijgt een roze-paarse siroop. Leg het vuur af, haal het mengel door een zeef. Zet de siroop opzij en laat afkoelen.
- Wanneer de siroop is afgekoeld, giet je 4 lepels siroop in elk champagneglas.
- Vul aan met champagne.
- Versier met verse bosbessen en een takje rozemarijn.
Glas: champagneglas
#4 Winterse Old Fashioned

#5 Witte Kerstmojito
Is een mojito je favoriete drankje wanneer de temperatuur buiten de pan uitswingt? Deze winterse update van halfbakedharvest.com helpt je door het koude seizoen.

Ingrediënten voor 1 glas:
- sap van 1 limoen
- 8 muntblaadjes
- 1 eetlepel rietsuiker
- 2 eetlepels witte rum
- 1 eetlepel kokosroom
- 60 ml kokosmelk uit blik
- spuitwater
- granaatappelpitjes
Bereiding:
- Plet in een glas de muntblaadjes met het limoensap en de suiker tot de blaadjes kapot zijn. Vul de helft van het glas met ijs.
- Meng in een blender de witte rum, de kokosroom en de kokosmelk tot een gladde massa. Giet over het ijs en roer alles goed doorheen. Giet wat spuitwater bij tot het glas vol is.
- Versier met muntblaadjes en granaatappel.
Glas: mojiotglas