Food trend: drink jij binnenkort een groentekoffie?

Geüpdatet op 20 Februari 2018 door Jolien
Food trend: drink jij binnenkort een groentekoffie?

Is jouw motto 'Good things happen after coffee'? Lees dan snel verder! 

De helft van de wereld, inclusief mezelf, kan de dag niet starten zonder een deugddoend shotje cafeïne. Gelukkig zijn er intussen al verscheidene varianten waardoor we onze favoriete cappuccino al eens kunnen afwisselen met een latte of espresso. Maar omdat het voor sommigen nooit genoeg kan zijn, brengen wij nog meer variatie in het koffieassortiment!

Jak, jak, jak! Dat was de eerste gedachte die ons brein kruiste toen we deze ontdekking deden. De smaken waaruit je kan kiezen, zijn op z'n zachts uitgedrukt niet bepaald smakelijk... De Nederlandse topchef Pierre Wind was degene die het experiment uitwerkte en wat bleek? Met broccoli, spruitjes, sinaasappel-gember of bloemkool kan je het best een potje groentekoffie zetten. Niet bepaald het soort groenten waar wij aan dachten... De fijn gemalen groentjes worden gecombineerd met echte koffie voordat het hele goedje door de filter gaat. Daardoor zal je dus weinig smaken van de broccoli. Het gaat er meer om dat er écht groenten in je favoriete ochtenddrankje zitten en dat vinden wij dan weer wél geniaal.

Wil je zelf eens een bloemkoolkoffie proberen? Dan moet je naar het Trammmhuys in het Nederlandse Voorburg! Topkok Pierre Wind maakt er maar al te graag een groentekoffietje voor jou. Smakelijk!

Lees ook: Ontbijttrend: havermout-cappuccino