River Island kiest nieuwe gastontwerper

Gepubliceerd op 20 Februari 2014 door Laure Vandendaele
River Island kiest nieuwe gastontwerper

riverislandKatie Eary is de gelukkig ontwerpster die een capsulecollectie voor River Island mag ontwerpen. Dit in het kader van het Design Forum van de Britse kledingketen dat jonge ontwerpers een duwtje in de rug wil geven.

De Londense modeweek zit er nog maar net op of de nieuwe generatie Britse ontwerpers laat al weer van zich horen. De meest recent Design Forum ontwerper Katie Eary studeerde in 2008 af aan de Royal College of Art en timmert sindsdien aan een carrière in de mode. De ontwerpster werkte al samen met Kanye West en kan via River Island een ruimer publiek kennis laten maken met haar werk. "River Island spreekt net als ik tot onafhankelijke, sexy en krachtige vrouwen, de samenwerking is dus ideaal.", aldus Eary.

Inspiratie voor de lijn vond ze in de film 'Fear & Loathing in Las Vegas Behalve dat in mijn verhaal, niet Johnny Depp, maar mijn muze (een sterke vrouw) een wilde, hallucinante road-trip door de woestijn ervaart. Ik beeldde me in wat ze zou dragen tijdens die trip. Het werden tibal stuks met heel veel goudaccenten.', zegt de ontwerpster.

De collectie bestaat uit 18 stuks en prijzen variëren tussen 20 en 150 euro.