Beautyloungen tijdens London Fashion Week

Gepubliceerd op 18 Februari 2014 door Laure Vandendaele
Beautyloungen tijdens London Fashion Week

beautyloungeLFW

Modeweken zijn spannend, inspirerend, soms innoverend maar bovenal… vermoeiend. De dagen zijn lang en je voeten en rug krijgen het zwaar te verduren. Gelukkig voor ons zorgen heel wat leuke initiatieven voor een rustpunt in dat steeds sneller draaiende modecircus.

Fashion week is zoveel meer dan een aaneenschakeling van shows en presentaties. Want ook naast de catwalk valt elk seizoen heel wat te beleven. Vermoeide redactrices (ik heb het in dit geval gewoon over mezelf) kunnen bijvoorbeeld uitblazen in de beautylounge in het May Fair Hotel of even genieten van een kopje thee en een indrukwekkend uitzicht over Londen in de UGGlounge van het ME Hotel.

BEAUTYLOUNGE

Tijdens mijn vorige bezoekjes aan de Londense modeweek droomde ik er stiekem van om elke ochtend netjes gekapt en professioneel opgemaakt aan de dag te beginnen. Deze week kwam het er eindelijk van. Dit dankzij de beautylounge die door Fashion Monitor (een online databank die alle persbureaus en modemensen centraliseert) en FeelUnique.com (fijne beautywebshop, verscheept ook naar ons land) in een fancy suite van het May Fair hotel werd ingericht. Daar konden genodigden (goddank voor de uitnodiging!) zich laten verwennen in een van de vele beautycorners in de Amarillo suite. Nu ja suite, ik ken niet veel van vastgoed maar deze hotelkamer noem ik een appartement.

Op de agenda: een manicure, een spray-tan en een make-upsessie. Om in de sfeer te komen snoep ik snel van de smakelijke macarons en taartjes die op de etagères uitgestald staan. De dorst les ik met een ‘Beauty Drink’, het (sponserende) IT-drankje van LFW.

beautydrink

Manicureluur
Terwijl ik het laatste stukje miniatuurtaart doorslik mag ik plaatsnemen aan de manicuretafel. De nagelstyliste lakt mijn tien nagels met een bordeauxrode nagellak van Rococo. Mijn manicure krijgt een transparant toplaagje terwijl ik rustig van een glaasje champagne geniet.

rococonagels

The Only Way is Orange

Daarna gaat het richting badkamer die door St. Tropez tot tijdelijke ‘spray-tan cabine’ werd omgebouwd. De angst slaat me om het hart wanneer een oranjekleurig spray-tanmeisjes me de hand schudt. Dapper verberg ik mijn angst maar ik probeer haar toch duidelijk te maken dat ik er na mijn allereerste spray-tansessie niet als een gemiddelde meid uit ‘Essex’ wil uitzien. (wie niet weet wat ik hiermee bedoel moet realityreeks ‘The Only Way is Essex’ maar eens opzoeken. Reality tv-bagger eerste klas én mijn favoriete guilty pleasure.) Het oranje meisje kijkt me niet begrijpend aan en kirt enthousiast: ‘I’m from Essex!’. Ik kan niet zeggen dat ik verbaasd ben.

Omdat ze me een goudbruine gloed zoals die van Kate Moss in de St.Tropez reclames belooft, ga ik alsnog in mijn blootje (op een papieren slipje na) in de tent staan. Het meisje spuit me van top-tot-teen zomerklaar. Ook mijn binnenkant kan niet ontkomen aan de bruine wolken die uit haar machine ontsnappen. Het smalltalken zorgt er immers voor dat ik heel wat spray-tan hap. Een beetje misselijk maar lekker bruin stap ik de tent uit en weer in mijn eigen kleren. De teint zal de komende acht uren donkerder worden, het resultaat blijft tot een week zichtbaar.

’s Avonds ontdek ik dat mijn mintgroene lingerie geruïneerd is en ook de binnenkant mijn broek moest eraan geloven. Gelukkig kruip ik die nacht tussen de hagelwitte lakens van een chique hotel.

Smokey Nude

Nagels: check. Kleurtje: check. Tijd voor make-up. Ik neem plaats in de make-upstoel van Urban Decay en hydrateer mijn huid alvast van binnenuit met nog een Beauty Drink. Urban Decay bracht vorig jaar het Naked 3, met meer roze tinten, palette op de markt. Gezien zachte en rozige make-up een van de grote zomertrends is, gaat de make-up artieste met de jongste telg uit de Naked-familie aan de slag.
Beautytip: begin je oogmake-up met het inkleuren van de crease, dit is de plooi tussen het bewegende en het bovenste ooglid. Op die manier wordt snel duidelijk waar je de rest van je oogschaduw moet aanbrengen. Een tip om te onthouden, zelf kleurde ik de crease steeds een paar stappen later in. Het resultaat is smokey en een klein beetje over the top voor overdag maar gelukkig heb ik die avond nog een etentje op de agenda staan.

Opeens valt me op hoe mijn haar maar wat droef op mijn schouders hangt. Geen probleem! De kapper was net vrij. In een mum van tijd krijg ik gamoureuze golvende lokken aangemeten en ben ik helemaal klaar voor a night on the town.

Kapsel - make-up - schaamteloze selfie
Kapsel - make-up - schaamteloze selfie

www.feelunique.com

UGGlounge

Op welke schoenen trotseer je de modeweken? Deze keer koos ik resoluut voor een paar Nike Roshe Runs. Toegegeven, ik voelde me bij momenten serieus underdressed maar comfort won het van mijn ijdelheid. In de hotelkamer is het dan weer heerlijk rondsloffen op zachte, warme Uggs.
Het Australische merk richtte de bovenste suite van ME Hotel (met a-dem-be-ne-mend uitzicht over Londen) in als showroom (SS14)/verwenparadijs voor vermoeide LFW’ers. Na een smoothie en een gezond ontbijtje belandde ik in de handen van een kapper. Look du jour: speelse, losse krullen. Tip: draai een willekeurige lok haar losjes rond de krultang en beweeg het apparaat langzaam naar boven en beneden Herhaal dit een paar keer. Op die manier krijg je natuurlijk golvende krullen. Ik was bijzonder tevreden over het resultaat en mocht die dag heel wat complimenten, onder meer van Mrs. Bobbi Brown zelve, in ontvangst nemen.

De zomercollectie van UGG ziet er trouwens veelbelovend uit. Ik liet mijn oog vallen op de sneakers (met binnenin uiteraard een schapenvelletje) in een geweven stofje. Ook de classic UGG in koningsblauw sprong er wat mij betreft bovenuit.

UGGlounge

Tijd om langer te loungen was er helaas niet. De klok tikte en ik werd bij de Ice Tank studio’s verwacht voor een Pretty Powerful make-uples van en met Bobbi Brown. Daarover later meer!