De vijf allerlekkerste all American desserts

Gepubliceerd op 23 November 2017 door Maxine Detaellenaere
De vijf allerlekkerste all American desserts

Zin in zoet? Dan kom je zeker aan je trekken met deze héérlijke receptjes.

Vanavond is het Thanksgiving, een van de belangrijkste feestdagen bij onze Amerikaanse vrienden. Traditioneel staat bij ieder gezin een gigantische, gevulde kalkoen op het menu, maar wij zijn meer geïnteresseerd in de zoetigheden achteraf. Dit zijn vijf overheerlijke, typisch Amerikaanse dessertjes om je vingers bij af te likken!

#1 Apple pie

Amerikaanser dan dit wordt het niet. Met dit recept van jocooks.com maak je een traditionele appeltaart om van te snoepen.

all american desserts

Ingrediënten:
Deeg:
  • 2,5 koppen bloem
  • 8 eetlepels water
  • 230 gram boter
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
Vulling:
  • 12 geschilde en ontpitte appels
  • 0,5 kop bruine suiker
  • 2 eetlepel bloem
  • 1 theelepel kaneel
Bereiding:
  1. Om het deeg te maken meng je de bloem, het zout en de suiker samen in een grote kom. Doe de boter in kleine stukjes en voeg deze toe. Daarna mag het water erbij. Meng met je handen tot alles één bal wordt. Verdeel het deeg in twee, doe er plastic folie rond en leg minimum 30 minuten in de koelkast.
  2. Meng ondertussen de appelschijfjes met de bruine suiker, de kaneel en de bloem. Haal het deeg uit de koelkast en laat enkele minuten uitliggen.
  3. Verwarm de oven voor op 190°C.
  4. Strooi wat bloem op je werkblad, je handen, je deegrol en het deeg. Rol 1 van de deegstukken in een cirkel uit, groot genoeg voor een bord van 20cm diameter. Zorg er zeker voor dat er genoeg deeg is om over het bord te plooien. Leg het deeg op het bord.
  5. Voeg het appelmengsel toe op de taartbodem. Rol dan het tweede deegstuk uit en plaats het voorzichtig over de bovenkant van de taart. Kneed de zijkanten van het deeg samen, zodat het mengsel volledig omhuld is door het deeg. Maak enkele gaatjes in de bovenkant van de taart en plaats te taart op het onderste rooster in je oven. Je kan de bovenkant van de taart naar believen aanpassen, als je liever een rooster ziet, zoals op de foto.
  6. Bak de taart een uur lang in de oven tot de korst goudkleurig wordt en het appelmengsel pruttelt.

1/

#2 Brownies

Niets lekkerder dan een smeuïge brownie, vers uit de oven. Dit recept met noten van gastrosenses.com is gewoonweg verslavend voor de chocoholics onder ons (guilty!).

all american desserts

Ingrediënten:

  • 8 theelepels puur cacaopoeder
  • 1 kop suiker
  • 1 theelepel vanille
  • 1 kop room
  • een snuifje zout
  • een halve kop bloem
  • 2 eieren
  • 1 kop noten (amandelen, walnoten, macademianoten,...)
  • 0,5 kop grof gehakte, witte chocolade

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Rooster de noten 10-15 minuten.
  3. Vet een vierkante ovenschotel van 20cm in met wat boter.
  4. Smelt de boter in een pan op een laag vuur en voeg het cacaopoeder, de suiker en de room toe. Roer tot het mengsel glad is.
  5. Voeg de bloem voorzichtig toe, dan de eieren, de vanille, de geroosterde noten en witte chocolade.
  6. Giet het beslag in de ovenschotel en bak de brownies gedurende 30 minuten in de oven.
  7. Laat de brownies volledig afkoelen voor je het beslag in stukken snijdt.

2/

#3 French Toast

Technisch gezien is het een ontbijt, maar wel lekker zoet. De French toast van keukenkeizerin Martha Stewart doet je met plezier opstaan.

all american desserts

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 0,5 theelepel kaneel
  • een snuifje zout
  • 6 dikke sneden oud brood
  • 4 eetlepels ongezouten bouter
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 1,5 koppen melk of room

Bereiding:

  1. Meng de eieren, room, vanille, kaneel en zout in een kom. Zet de kom aan de kant.
  2. Leg het brood in een ondiepe ovenschotel groot genoeg zodat de sneden elkaar niet overlappen. Giet het eimengsel over het brood en laat 10 minuten weken. Draai de sneden om, en laat nogmaals 10 minuten weken.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm 2 eetlepels boter en 2 eetlepels plantaardige olie in een pan, op een medium hoog vuur. Bak de helft van de sneden tot ze goudbruin zijn, ongeveer 2 à 3 minuten per kant. Leg ze daarna nog even in de oven op een rooster, terwijl je de andere helft van de sneden bakt.

3/

#4 Chocolate chip cookies

Heerlijk met een kop warme thee of melk terwijl je naar een girlie serie kijkt: zelfgemaakte chocolate chip cookies! Dit recept van Ihearteating.com is verrassend gemakkelijk te maken.

all american desserts

Ingrediënten:

  • 0,5 kop boter
  • 0,5 kop kristalsuiker
  • 0,25 kop bruine suiker
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 ei
  • 1,75 kop bloem
  • 0,5 theelepel baksoda baking soda
  • 0,5 theelepel zout
  • 1 kop chocoladeschilfers

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Warm de boter een veertigtal seconden op in de microgolfoven. De boter moet volledig gesmolten zijn, maar niet te warm.
  3. Meng de boter met alle suiker tot het mengsel egaal is.
  4. Voeg het ei en de vanille erbij en roer goed.
  5. Voeg de bloem, de baksod a en het zout toe. Het deeg moet zacht zijn een ietwat plakkerig, niet te veel.
  6. Voeg de chocoladeschilfers toe.
  7. Neem ongeveer 1,5 eetlepel per koekje, en plaats dat op bakpapier.
  8. Bak de koekjes gedurende 7-9 minuten. Bak ze niet te lang, zodat de chocolade mooi smeuïg blijft.

4/

#5 S'mores

Niet weg te denken uit menige kampvuurscene in Amerikaanse films, en met reden. Ja het zijn caloriebommetjes, maar ze zijn dat extra uur pilates absoluut waard!

all american desserts

Ingrediënten:

  • Graham crackers
  • een reep melkchocolade
  • marshmallows

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Breek de cracker in twee. Leg er een stuk chocolade op gevolgd door een marshmallow. Leg op een bakpapier en plaats enkele minuten in de oven, tot de marshmallow goudkleurig wordt.
  3. haal de s'mores uit de oven en druk de tweede helft van de crackers erop.