Cookanista blogt: gezonde Carrot Cake

Geüpdatet op 24 Oktober 2017 door Cookanista
Cookanista blogt: gezonde Carrot Cake
Carrot Cake

 

Hallo, ik ben Kim, twintiger en ik schrijf, droom, Tweet en Instagram over (gezond) eten en mooie (keuken) spullen. Ik probeer zo goed en zo kwaad mogelijk op een biologische & ecologische manier door het leven te gaan. Een zwak voor chefs met een hoog rock ‘n roll-gehalte en mijn liefde voor desserts staat bovenaan mijn culinair paspoort.

Er is nog hoop voor de notoire dessert/gebakliefhebbers zoals mezelf die het over een gezondere boeg willen gooien! Carrot Cake ofwel worteltaart is een cake op basis van, je raadt het nooit, wortelen. Vervang de bloem gewoon door speltbloem, daar bak ik tegenwoordig altijd mee, en de suiker door kokosbloemsuiker of agavesiroop, dit zijn ongeraffineerde & natuurlijke suikers met een lage glycemische index. Résultat des choses is een relatief gezonde cake die vooral superlekker is! :)

Carrot Cake

 

Ingrediënten - 6 pers.

  • 275 gr spelt bloem
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 250 gr kokosbloemsuiker of agavesiroop
  • 250 gr geraspte wortelen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • 100 gr zure room
  • Zeste van wortel
  • Zeste van citroen
  • Handvol gemalen walnoten

Lees het volledige recept op Cookanista.be