Prachtig liefdesverdriet in Sophia Websters Heartbreak Hotel

Geüpdatet op 20 Februari 2014 door Isabelle Vander Heyde
Prachtig liefdesverdriet in Sophia Websters Heartbreak Hotel

receptie“Happily ever after is SO once upon a time…” Sophia Webster breekt met Valentijn tijdens een hilarische presentatie, op poten gezet in haar eigen Heartbreak Hotel. 

Van de receptie via de badkamer tot het bezemhok: overal waar ik kijk, zie ik rotverwende poppetjes staan, met een telefoon tegen het oor gedrukt en de meest waanzinnige creaties aan de voeten. Enige barst in dit perfecte plaatje? Hun vriendjes lijken hen constant on hold te zetten aan telefoon –een status die ook voor hun relatie blijkt te gelden…

Sophia

Ik krijg de ontwerpster te pakken voor een woordje uitleg:

Waarom al dat liefdesleed? “Het is een situatie waarin elke vrouw zich vroeg of laat wel bevindt, eentje waarin velen zich herkennen. Tegelijk wil de trieste kant van een gebroken relatie niet belichten, maar girl power vieren en onze vrouwelijke kracht boven het verdriet laten zegevieren.”

Of er, naast al het liefdesverdriet, nog een inspiratiebron is? “Zeker, ik dacht aan de verwende meisjes uit Beverly Hills: je wil ze haten, maar kan tegelijk niet anders dan ze te helpen omdat ze gewoon zò hulpeloos zijn…!”

Niets beter dus dan een paar knallende schoenen om ons moraal op te krikken -vooral als ze hakken van 10 centimeter en het nodige pluis bevatten...