Een babbel met sterrenstyliste Leith Clarke

Gepubliceerd op 15 Februari 2014 door Isabelle Vander Heyde
Een babbel met sterrenstyliste Leith Clarke

Leith Clarke“Waar komt die muziek vandaan?” Ik loop Leith Clarke tegen het lijf achter de schermen van Orla Kiely, waar ze een deel van de styling op zich neemt. Alles verloopt vlot, op een aanhoudend muziekje na dat de show dreigt te verstoren.  Vreemd, ik dacht dat ze ondertussen wel 24/24 bezig zou zijn met de  Oscarlooks van haar beroemde klanten, waaronder Keira Knightley en Kirsten Dunst. 

“Neen hoor, ik werk ook vaak samen met designers, met Orla duurt die samenwerking al meerdere seizoenen. Het is een leuke afwisseling, ik houd van beide kanten van mijn job.”

Tussen twee zinnen door duwt ze de modellen kranten, het accessoire van de dag, in de handen. Of ze op dit moment al shopt voor het volgende rode loper seizoen?

“Jazeker, ik krijg tijdens de modeweek de nieuwste collecties vanaf de eerste rij -niet alleen front row, ook achter de schermen- te zien en kan dus aan een hoog tempo bestellingen plaatsen voor mijn klanten. Zij krijgen echt ‘straight from the runway’ looks in hun kleerkast geschoven!”

Opnieuw een reden om onze beroemde vrienden te benijden… Wat ze zo leuk vind aan deze collectie? “Kleren met katten en honden op: wat kan je er nièt leuk aan vinden?!”

Ondertussen begint het vreemde muziekje opnieuw te draaien, tijd om Clarke aan het werk te laten. Benieuwd of we Keira Knightley straks met hondentasje zien rondhuppelen…

Schermafbeelding 2014-02-15 om 15.35.13
Orla Kiely AW 2014