10 tips voor een stijlvolle look met een klein budget

Gepubliceerd op 8 november 2017 door Maxine Detaellenaere
10 tips voor een stijlvolle look met een klein budget

Kate M.'s kleerkast zonder haar bankrekening, het kan!

Je kent het wel, je wil graag stijlvol en elegant voor de dag komen maar helaas heb je slechts een fractie van Kate Middletons budget. Met deze tien tips geef je je kleerkast - en je make-upetui - een classy upgrade zonder in het rood te gaan.

#1 Propere en gestreken kledij

Vlekken kunnen echt niet. En zelfs het chicste witte hemd lijkt onverzorgd wanneer het niet gestreken is. Heb je een broertje dood aan het strijkijzer - wij ook  - investeer dan in een kledingstomer. Ook loshangende draden of knopen geven direct een slordige indruk, zorg dus dat je kleding in orde is.

#2 Kies voor neutrale tinten

Er is een reden voor Kim K.'s voorliefde voor beiges. Neutrale schakeringen zoals wit, beige, grijs, zwart, marineblauw en nude geven je outfit meteen een elegante upgrade. Niet dat je nooit meer een fluogroene salopette mag aantrekken. Maar erg gesofisticeerd is het niet.

#3 Draag passende kledij

Vergeet welke letters er op het label van je nieuwe culottes staan, maten kunnen enorm verschillen. Zo tailleren Duitse merken ruim terwijl je in Italië standaard vier maten erbij moet tellen - nee je bent niet verdikt van die gelati en tiramisu, het ligt aan het Italiaanse matensysteem.

#4 Buy less, choose well

Ga niet halsoverkop mee met elke nieuwe trend, maar investeer je geld in kwaliteit. Beter één kledingstuk dat goed zit en waar je jarenlang plezier aan hebt, dan vijf goedkope t-shirts die na éénmaal wassen al gekrompen zijn of gaten vertonen.

stijlvol klein budget

1/

#5 Ga voor tijdloze ontwerpen

Een trenchcoat, een witte bloes, een mooie blazer. Het zijn klassiekers met reden. Heb je enkele van deze standaard items in je kast hangen, dan hoef je nooit te stressen wanneer je voor je kast staat.

#6 Vintage!

Wil je wel kwaliteitsvolle kledij maar heb je er echt de centen niet voor, dan is er altijd vintage. Als je er je tijd voor neemt, vind je zeker enkele unieke stukken die echte pareltjes zijn.

#7 Accessoires

Soms kan iets kleins zoals een nieuwe riem of handtas verschillende outfits een boost geven. Heb je niet veel geld, maar wil je wel iets nieuws in je kast, steek je geld dan in een leuk accessoire in plaats van een goedkope jas van slechte kwaliteit te kopen.

stijlvol klein budget

2/

#8 Outletcentra

Hier vind je vaak mooie merken aan héél mooie prijzen. Als je opteert voor klassiekers of neutrale kleuren, dan doet het er helemaal niet toe dat die little black dress eigenlijk van de vorige eindejaarscollectie was.

#9 Weet welke kledij er bij je past

Karmijnrood kan misschien prachtig zijn bij je vriendin, maar dat wil niet zeggen dat jij met die kleur staat. Weet welk kleurenpalet bij jou past en welke lichaamsvorm je hebt. Als je die zaken in je achterhoofd houdt bij het winkelen, vermijd je heel wat pijnlijke miskopen.

#10 Make-up

Niet alleen je kledij, maar ook je make-up kan je een stijlvolle upgrade geven, en daarvoor gelden vele van bovenstaande tips. Met neutrale tinten kan je niet fout gaan en klassiekers zoals een zwarte eyeliner of rode lippenstift zijn altijd elegant. Nog een laatste raad: verzorg je nagels! Afgebladderde nagellak kan cool en je m'en fous zijn, maar het is allesbehalve ladylike.

Nu is een comfortabele outfit op tijd en stond ook het einde van de wereld niet: Ook Kate Middleton draagt wel eens een jogging

stijlvol klein budget