Wauw: desserts in een bokaal

Geüpdatet op 8 November 2017 door Sima Safi
Wauw: desserts in een bokaal

Bokalen zijn niet alleen handig om je ingrediënten in te bewaren, maar ook om uit te eten. Food porn in een bokaaltje doe je zo.

1. Pannekoeken op z'n Amerikaans met bosbessen

Ingrediënten

1 kopje bloem;
1 eetlepel bakpoeder;
2 eetlepels biologische suiker;
2 eetlepels gesmolten boter;
3/4 kopje melk.
Bereiding

1. Meng de bloem met de bakpoeder en de biologische suiker in een kom. Voeg de gesmolten boter en melk toe. Roer goed tot je een glad deeg hebt.
2. Leg een aantal bosbessen in een bokaal. Giet het deeg bovenop de bosbessen totdat je in de helft van de bokaal zit.
3. Zet de bokaal een minuut in de microgolfoven. Het deeg zal rijzen. Laat het afkoelen en werk af met siroop als topping

2. Aardbeienparfait

eten_bokaal_dessert_zoet_parfait

Ingrediënten

1/2 kopje Griekse yoghurt;
2/3 kopje granola;
5 aardbeien;
kleine stukjes chocolade.
Bereiding

1. Begin met een laagje yoghurt, gevolgd door een laagje granola, aardbeien en chocolade.
2. Herhaal tot de bovenkant van het bokaal..