Marjolijns dagboek op New York Fashion Week: dag 5

Gepubliceerd op 14 Februari 2014 door ELLE België
Marjolijns dagboek op New York Fashion Week: dag 5

opening marjolijn

De laatste dag in New York, met de voeten in de verse, wat later op de dag, vuile sneeuw.

07:00 - Vanuit mijn bed zie ik de sneeuw met bakken naar beneden dwarrelen. Vijf verdiepingen lager is het alle hens aan dek: drie mannen maken het voetpad proper met sneeuwruimers, een vrachtwagen met gigantische schep ruimt de pakken sneeuw van de straat. Mensen lopen ineengedoken, warm ingepakt, maar met het hoofd beschermend naar beneden. Lang geleden dat ik zo weinig zin had om in mijn kleren te springen.

Schermafbeelding 2014-02-13 om 14.33.11

07:05 - Ik lees een sms van beautycollega Claire, die in Mauritius is voor een perstrip. Om half 2 's nachts zit ze in zomerjurk en sandalen op het strand, ik fantaseer er zelf de cocktails en broeierige sfeer bij. Zo koud het hier is, zo warm is het aan de andere kant van de wereld. Ik krijg zin om terug mijn bed in te kruipen...

09:30 - Op pad dan maar. De sneeuw is mooier dan van bovenaf gezien, vers en krakend onder mijn voeten. Ralph Lauren defileert op Washington Street, vlakbij de Hudson. Het is nog steeds hard aan het sneeuwen, streetstylefotografen staan er verkleumd bij, de camera's zorgvuldig weggeborgen in plastiek zakken. Of in een muts, zoals bij Bill Cunningham. Iedereen ploetert door de pakken sneeuw, zelfs de meest stijlvolle fashionista's hebben de stiletto's vandaag thuis gelaten.

10:30 - Ralph Lauren begint stipt een half uur te laat, hij toont zowel de Polo lijn, als de hoofdcollectie. Die eerste baadt volledig in de country en western sfeer: dikke leren jassen, gevoerd met mouton retourné, korte versies met franjes, tartan bloezen, kleurrijke, dik gebreide cardigans, leren leggings, het type rugzakken dat ik vroeger op de kermis van een Peruviaan kocht. De hoofdlijn is typisch Ralph Lauren, klassieke avondjurken die doen denken aan Dallas, de tv-reeks.

Polo Ralph Lauren
Polo Ralph Lauren
Polo Ralph Lauren
Polo Ralph Lauren
Ralph Lauren Collection
Ralph Lauren Collection

11:30 - Ik heb een afspraak in de showroom van Hugo Boss, om de collectie die we gisteren op de catwalk zagen, van dichterbij te bekijken. Het handwerk is indrukwekkend, maar helaas zijn dit stukken die uiteindelijk niet in de winkel terecht komen. Ik ben helemaal weg van de stoere laarsjes en witte (trouw)jurk.

Schermafbeelding 2014-02-13 om 14.35.26Schermafbeelding 2014-02-13 om 14.34.20Schermafbeelding 2014-02-13 om 14.35.58

13:00 - Ik besluit me in de lobby van het hotel bezig te houden tot ik straks naar JFK vertrek. Vanop de redactie bereiken me via Instagram wansmakelijke berichten. Collega Caro werkt aan een stuk over koken met insecten, haar bestelling is gearriveerd en moet getest worden. Ik heb moeite om mijn pasta door te slikken en ben oh zo blij dat ik vandaag niet op kantoor ben...

Schermafbeelding 2014-02-13 om 14.04.00

15:45 - Een chauffeur pikt me op voor de rit naar JFK, die verbazingwekkend snel verloopt. Mijn vlucht staat gepland zoals hoort, in tegenstelling tot veel binnenlandse vluchten die door de overvloedige sneeuw wel zijn afgelast. Maar ik geraak dus wel veilig thuis. Volgende stop: Milaan.