Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 13 Februari 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsBruno Pieters en Tim Coppens maken kans op een prestigieuze LVMH-prijs, Valentino blundert en Kim Kardashian wordt nog maar eens verwend.

Ze zijn bekend, de 30 semifinalisten van LVMH’s internationale zoektocht naar hét nieuwe designtalent. Zij moeten hun talent op 26 februari in Parijs verdedigen tegenover een jury van 40 mode-experts, die 10 namen zullen uitkiezen voor de finale einde mei. De winnaar krijgt een geldprijs van 300,000€ en –misschien wel belangrijker- een jaar lang de onvoorwaardelijke steun van luxe gigant LVMH. Nu komt het goede nieuws: onze eigen Bruno Pieters en Tim Coppens, alsook de in Antwerpen gevestigde Kim Minju, haalden de halve finale. België boven!

Goede smaak is soms ver te zoeken, zelfs in de zogezegd stijlvolle modewereld. Zo kreeg Valentino de afgelopen week bakken kritiek over zich heen omwille van een PR-mail die naar redacties over de hele wereld werd gestuurd. “Amy Adams wearing a Valentino bag”: op zich niets schokkends aan dit typische PR-praatje, zij het dat de foto in kwestie van actrice Amy Adams genomen werd op de begrafenis van Philip Seymour Hoffman. Er is een tijd en een plek voor alles…

Hij is terug: de Futura zonnebril die in de jaren zeventig menig beroemdheid wist te verleiden –onder andere Elton John. Silhouette, het label achter het ontwerp, brengt de typische bril zonder montuur opnieuw uit in een limited edition collectie, in België verkrijgbaar voor 330€.

Over naar LA, waar de kleine North West nog steeds met geschenkjes wordt overladen. Nieuwste toevoeging aan haar mini design garderobe: een t-shirt met mama’s licht freaky beeltenis –inclusief gouden beugel. De baby zal het wel niet enger vinden dan papa’s Margiela maskers… Het shirt is een cadeau van Carine Roitfeld, ook Roberto Cavalli, Kenzo en Oscar de la Renta zonden de kleine uk ontwerpen toe. Dat alles uiteraard uitgebreid uit de doeken gedaan op Kim Kardashians Instagram. Eén vraagje: waaròm?