Marjolijns dagboek op New York Fashion Week: dag 4

Gepubliceerd op 13 Februari 2014 door ELLE België
Marjolijns dagboek op New York Fashion Week: dag 4

opening dagboek marjolijn dag 4

Maar 1 show vandaag, tijd op te shoppen dus. Windowshoppen vooral.

09:00 - Mijn lichaam begint zich aan de Amerikaanse tijdszone aan te passen, 9 uur non stop geslapen. Bij het ontbijt - gezond deze keer, met vers fruit, toast en zacht gekookte eitjes - beantwoord ik mijn mails, de meeste in verband met de modeweken in Milaan en Parijs. Bevestigingen voor uitnodigingen etc.

11:00 - Ik stap naar Opening Ceremony, op tien minuten van het hotel. Sinds mijn vorige bezoek is de winkel verdubbeld in oppervlakte, er is nu een aparte mannenafdeling en dat komt het winkelplezier alleen ten goede. Het voorbije jaar werkten eigenaars Humberto Leon en Carol Lim rond Belgische ontwerpers, je vindt er ondermeer lingerie van La Fille d'O, juwelen van Kim Mee Hye en lederwaren van Niels Peeraer. Op het defilé zondagavond - waarop ik niet was uitgenodigd - liep er Callebaut chocolade langs een wand naar beneden. De etalage van OC is niet toevallig aan Kenzo gewijd, als ontwerpers toverden Leon en Lim het merk om tot een zelden gezien succes.

Accessoires van Niels Peeraer
Accessoires van Niels Peeraer

11:45 - Ik wandel wat rond in Soho en koop in de Moma design boetiek een cadeau voor een zwangere én eentje voor een jarige vriendin.

14:00 - Op 55th Street defileert Boss, het wordt het langverwachte debuut van Jason Wu. De spiegels en subtiele boslandschappen als decor zijn mooi en stijlvol, een voorbode van de collectie. Wu speelt op veilig en brengt een erg typische Boss lijn. Strakke, minimalistische mantels tot onder de knie, in de taille aangesnoerd, een tikkeltje mannelijk, maar erg verfijnd. Lasercut cocktailjurken, zwart, of zacht zalmroze. Een interessante combinatie van materialen, transparante zijde onder wollen blazers en mantels. En een imposante front row: Gwyneth Palthrow, Blake Lively, Diane Kruger, Reese Witherspoon, Benedict Cumberbatch, Gerard Butler en Scott Eastwood.

Schermafbeelding 2014-02-12 om 17.43.06

Hugo Boss jason wu

Reese Witherspoon & Gwynetch Paltrow
Reese Witherspoon & Gwynetch Paltrow
Diane Kruger
Diane Kruger

 

15:00 - Ik wandel met Jesse naar Niketown wat verderop, maar we vinden er niet echt onze goesting. We wandelen langs de etalages van de luxemerken: Prada, Miu Miu, Chanel, Louis Vuitton, Dior, Armani. De zomercollecties in de boetieks lijken al zo ver af, en ons zomermodenummer ligt nog niet eens in de winkel. Komt er van, met al die dikke, wollen mantels op de catwalk en sneeuwlaarzen op de straat. De mooiste, of eerder meest enge etalage, is die van Bottega Veneta, met levensgrote poppen met veel te grote hoofden en ogen. Creepy.

Creepy etalage van Bottega Veneta
Creepy etalage van Bottega Veneta

18:00 - Terug in het hotel rust ik wat, mijn billen doen pijn van dagenlang op sneeuwlaarsjes van Fit Flop rond te lopen. Dat zou een goed teken moeten zijn... Op CNN check ik de weersvoorspellingen, niets dan alarmerende berichten over een sneeuwstorm die vannacht New York zou moeten bereiken. Hopelijk strand ik morgenavond niet op de luchthaven.

Schermafbeelding 2014-02-12 om 18.20.31

19:30 - Geen mode meer vandaag, ik ga eten bij een vriend in Williamsburg, Brooklyn.