Valentijnsbrunch

Geüpdatet op 24 Oktober 2017 door Cookanista
Valentijnsbrunch

Brunch3

Hallo, ik ben Kim, twintiger en ik schrijf, droom, Tweet en Instagram over (gezond) eten en mooie (keuken) spullen. Ik probeer zo goed en zo kwaad mogelijk op een biologische & ecologische manier door het leven te gaan. Een zwak voor chefs met een hoog rock 'n roll-gehalte en mijn liefde voor desserts staat bovenaan mijn culinair paspoort.

Valentijn staat volgende week alweer op de agenda. Hoewel ik geen grote fan ben van commerciële feestdagen als deze, het is een mooi excuus om je geliefden eens in de watten te leggen. Ik deed het een aantal weken terug voor een stel goede vrienden en waarom niet overdoen in intiemere kring op Valentijn: de valentijnsbrunch.

Op tafel:

  • Scones met jam & clotted cream
  • Hartvormige wafeltjes
  • Pancakes
  • Granola
  • Yoghurt & vers fruit
  • Muffins van spek, eieren & champignons

Brunch2

Ingrediënten - voor een 20-tal wafeltjes

  •  500 gr bloem (kan ook met speltbloem)
  • 400 gr plantaardige boter (bv. sojaboter)
  • 300 gr kokosbloemsuiker (te koop in de biowinkel / bio-planet)
  • 1 eetlepel vanillpuddingpoeder
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 6 eieren
  • Snufje zout

Bereiding 

  1. Smelt de boter op een zacht vuurtje tot ze gesmolten is (opgelet, de boter mag niet kleuren!)
  2. Doe de bloem, suiker, vanillepuddingpoeder, bakpoeder en zout in de kom van de keukenrobot
  3. Maak een kuiltje in het droge beslag en en doe er de gesmolten boter in en de eieren
  4. Klop het beslag tot een homogene massa en laat een uurtje rusten voor je de wafels gaat bakken

Lees het volledige artikel op Cookanista.be