Label We Love: Amatør

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Isabelle Vander Heyde
Label We Love: Amatør

eline“Elke artiest was eerst een amateur.” Achter deze wijze leuze zit de beeldige Eline Starink, zelfverklaarde amateur en ontwerpster van Amatør –het nieuwe label op onze radar.

De Noorse Starink is geen onbekende voor de modewereld: zeven jaar lang werkte ze als model, vandaag is ze trouwens nog steeds het gezicht van het surflabel Brunotti. In 2011 waagde ze de sprong naar het ontwerpen, eentje die bijzonder vlot verliep. Vandaag is ze klaar voor een tweede stap: de verovering van de Belgische markt.

Vanwaar de naam van je label?

“De naam is opgedragen aan mijn kleine boertje Christan, die aan het Syndroom van Down lijdt. Voor de buitenwereld heeft hij beperkingen, maar hijzelf leeft in een avontuurlijke wereld vol dingen om van te houden en lessen uit te trekken. Het draait om schoonheid in imperfectie, een boodschap die ik wil uitdragen in mijn collecties.
Amateurs zijn bijzonder omwille van hun verschillen en omwille van het feit dat ze nog zoveel kunnen leren. Vooral in de modewereld, waarin streven naar perfectie domineert, kunnen we die knipoog en humor wel gebruiken.”1

Welke vrouw heb je voor ogen tijdens het ontwerpen?

“Ik haal heel veel inspiratie bij de vrouwen die me omringen, familie en vrienden.  Eigenzinnige, sterke persoonlijkheden dus. Oorspronkelijk wilde ik vooral werkende vrouwen aanspreken, met leuke jasjes en functionele broekpakken, uiteindelijk bleek een veel breder publiek mijn look wel te lusten.”

Wat is de typische look van Amatør?

“Mijn ontwerpen bevatten steeds een mix van elegantie en stoerdere elementen, zijn tegelijk gekleed en nonchalant. Ik ontleen ook veel invloeden aan de sportwereld. Het feit dat mijn klanten klassieke en street elementen kunnen mixen, spreekt aan.”

“Een ontwerp begint bij mij ook heel vaak bij een materiaal of kleur –kwaliteit is enorm belangrijk. Daarna ga ik pas silhouetten uitwerken.”

2 3
Wat heeft de zomercollectie in petto?

Die ligt volledig in lijn met de typische stoer/elegant filosofie van mijn label. Ik heb bijvoorbeeld sportbroeken vervaardigd in klassieke kostuumstof.

Wij zijn alvast helemaal dol op de eigenwijze designs. Je kan de collectie van Amator vinden bij Your en Enes in Antwerpen, prijzen liggen tussen 80€ en 400€.

4 5