Belgen op NYFW: Leila Ndabirabe, toekomstig topmodel

Geüpdatet op 12 Februari 2014 door Isabelle Vander Heyde
Belgen op NYFW: Leila Ndabirabe, toekomstig topmodel

leilaGeboren en getogen in Brussel, 20 lentes jong en goed op weg om de top te bereiken: Leila Ndabirabe.

De Belgische met Burundese roots heeft net de show van Victoria Beckham achter de rug en maakt zich op voor die van Tommy Hilfiger aan de zijde van Hanne Gaby en Jourdan Dunn. Ik ontmoet de enthousiaste nieuweling backstage voor een extreem vlotte babbel:

“Ik ben er fier op de enige zwarte Belgische op dit niveau te zijn, al is het niet elke dag gemakkelijk. Als er 10 gekleurde meisjes op een casting verschijnen, mag je ervan uitgaan dat er maximum twee worden gekozen. De vraag is niet even groot als die naar blanke modellen.”

Jourdan Dunn is dan ook haar grote idool, al hebben ze elkaar voorlopig nog niet gesproken –dit ondanks het feit dat Dunn enkele meters verder in de make-up stoel zit: “nieuwelingen en topmodellen gaan niet met elkaar om, zo is het nu eenmaal.”

Leila’s grootste angst? Dat haar carrière niet van de grond gaat en ze dus haar rechtenstudie voor niets heeft onderbroken. Ondanks deze zorgen gaat ze voluit voor de ervaring, en dat op een professionele (lekker Belgische dus) manier. Ik kan haar alvast gerust stellen: met zo’n ingesteldheid, glimlach en blik zal ze nog ver komen, heel ver zelfs!

(Via Elsa Fralon)