Fashion news: wat je vandaag moet weten

Geüpdatet op 28 Juli 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsKarl Lagerfeld maakt zijn volgende cruise bestemming bekend, Opening Ceremony gaat (opnieuw) Belgisch en Vivienne Westwood heeft er een bijzondere klant bij .

De Chanel cruise meert aan in… Dubai! De opkomende cruise collectie zal op 13 mei geshowd worden onder de schroeiende zon van de Arabische Emiraten. Waarom precies daar? “De steeds evoluerende stad, een futuristisch megapolis van de 21ste eeuw, vormt het perfecte kruispunt tussen Europese en Aziatische culturen,” zo klinkt het officieel. Het modehuis zette eerder voet aan grond in onder andere Singapore, Miami en Dallas.

Opvallend project voor Vivienne Westwood. De excentrieke ontwerpster tekende eerder voor de (nogal noodlottige) bruidsjurk van Carrie Bradshaw, vandaag doet ze dat voor niemand minder dan Miss Piggy. Het populaire cartoonfiguurtje draagt het ontwerp in de aanstormende film Muppets Most Wanted. Het is vreemd genoeg niet de eerste keer dat Piggy met bekende labels samenwerkt, eerder mochten MAC, Tommy Hilfger en OPI reeds van haar magie proeven…

Humberto Leon en Carol Lim hebben, naast hun Belgisch getinte chocoladefestijn in New York, een tweede verrassing in petto. Het duo achter Opening Ceremony heeft een capsulecollectie ontworpen in samenwerking met de Magritte Foundation. Ook Manolo Blahnik, Birkenstock en Vans zijn van de partij. Een veelbelovend project dat binnenkort op de Londense modeweek wordt onthuld.