Marjolijns NYFW Diary: dag 3

Gepubliceerd op 12 Februari 2014 door ELLE België
Marjolijns NYFW Diary: dag 3

nycHoogtepunten van dag 3 in NYC: shows van Diesel Black Gold en Marc by Marc Jacobs en een stralende zon.

08:00 - Na vier uur tussen slaap en waak rol ik eindelijk mijn bed uit. Ik heb honger als een paard en bestel beneden in de ontbijtruimte een Full American Breakfast. Eitjes, spek, gebakken aardappelen, ketchup en een zoete Franse brioche. Krachtvoer, heet dat dan.

Schermafbeelding 2014-02-11 om 18.45.14

10:30 - Ik treuzel op mijn kamer, maar besef plots dat ik naar de show van MM6 moet om 11u. Ik schiet in mijn kleren en rep me naar de metro richting Chelsea. Als ik in de straat van het defilé mijn uitnodiging check om het exacte nummer te weten, zie ik in grote letters 5:30PM staan. Fuck. Maar wel de 11de februari...

11:00 - Terug richting metro dan maar, naar Madison Avenue, dichtbij Central Park, voor de Lacoste Lounge. De show was zaterdagmorgen en heb ik dus niet gezien, maar in de showroom kan ik de catwalkcollectie herbekijken. Een lijn volledig in het teken van de golfsport. Veel monochrome silhouetten, van top tot teen in typisch bordeauxrood en groen, mooie parka's en schattige rokjes. Wat verderop, op 5th Avenue, stap ik even de Uniqlo binnen, ik heb nog wat tijd voor de volgende show. De flagshipstore is zo gigantisch dat ik er haast in verdwaal en me uiteindelijk toch nog moet haasten.

Schermafbeelding 2014-02-11 om 18.45.24

13:00 - Diesel Black Gold defileert in een loods in Chelsea. Andreas Melbostad toont een collectie voor stijlvolle rockchics, met de blik richting zeer verre toekomst. De futuristische look - metalen studs op jurken en transparante bloesjes, leren leggings met metallic coating - doen denken aan astronautenpakken en Paco Rabanne. De parka's met capuchons met bonten voering zijn prachtig, de bloesjes sensueel maar stoer en de leren pantalons scoren hoog op mijn verlanglijstje voor volgende winter.

Diesel RF14 1385 Diesel RF14 1149 Diesel RF14 1136

14:30 - Samen met Veerle en Jesse stap ik richting Bryant Park een noodle bar binnen, we zien alle drie scheel van de honger. Daarna neemt Jesse ons mee naar Bookoff, een geweldige tweedehands winkel voor boeken, dvd's en cd's. Ik koop wat cd's aan 1 dollar elk (Everything But The Girl, The Breeders, Pearl Jam), de eerste die me in het oog springen. Ik moet hier morgen terug komen.

15:30 - Ik stap de metro op richting zuidwest Manhattan, waar Marc Jacobs zijn Marc By show geeft. Een vreemde locatie, zo'n pakhuis in een toch ietwat groezelige buurt. Jacobs zelf zit front row, naast Sofia Coppola. Hij gaf zijn zijlijn enkele maanden geleden uit handen aan Luella Bartley en Katie Hillier, respectievelijk creative en design cirector. In de collectie gaat alles om girl power, de mannen die in vorige seizoenen nog mee over de catwalk liepen, mochten nu niet meer mee doen (de mannencollectie werd gisteren apart getoond). Bartley en Hillier, twee Londense dames, lonken met fel gekleurde slogans als 'Revolution' en 'Bunny Hot' naar de BMX sport, andere silhouetten van tartan, met korte Sherlock Holmes capejes, doen dan weer very British aan. Op de sportkousen staat groot MBMJ, zo zal het merk voortaan heten. Een ronduit schitterend debuut van Bartley en Hillier.

Marc RF14 1525

Marc RF14 1778 Marc RF14 1875

17:15 - Onderweg naar de metro, krijg ik een prachtig zicht op de Manhattan Bridge. Wat hou ik toch van deze stad. Ik heb nog even tijd om in het hotel wat te werken, de MM6 show laat ik over aan mijn franstalige collega Elsa Fralon.

Schermafbeelding 2014-02-12 om 09.05.19

19:00 - Samen met de pr dames van Diesel en de Nederlandse en Belgische pers dineren we in een nieuwe hotspot: ABC Cocina, vlakbij Union Square. De plek is er zo een die je enkel in New York vindt. Het eten - talrijke schoteltje pittige Fusion - is werkelijk om vingers van af  te likken.

Schermafbeelding 2014-02-12 om 09.12.12