Beleef met Eurostar de Londense modeweek

Geüpdatet op 31 Maart 2015 door Isabelle Vander Heyde
Beleef met Eurostar de Londense modeweek

eurostarWervelende defilés, uitzinnige streetstyle taferelen en mode die aan 100 kilometer per uur door de stad raast: dat de modeweken een ervaring apart zijn, is maar een understatement. Ook al ken je Londen ondertussen als je broekzak, een bezoekje aan de stad in volle fashion frenzy blijft een unieke beleving. Boek voor de volgende fashion weeks dus alvast je Eurostar ticket en zet je schrap.

Onze tip: ochtendstond heeft goud in de mond, spring dan ook op de eerste trein die Brussel uitrijdt (een pijnlijke 07:56 ’s morgens). Amper twee uur en een dutje later rij je Saint Pancras Station in hartje Londen binnen, het is ondertussen negen uur lokale tijd. De winkels en shows openen pas binnen een uur, wat je de tijd geeft voor een uitgebreid ontbijt in één van de duizenden koffiehuisjes die de stad rijk is.

10u: Showtime! Somerset House op Strand, een cultuurcentrum genesteld in een prachtig historisch pand, is het bruisende hart van de modeweek. Je vindt er kleine expo’s, streetstyle fanaten en leuke pop-up shops. Vraag er het schema van de dag, zodat je weet op welke plek je moet rondhangen om Miss Roitfeld, Miss Moss en Co te spotten. Grote shows als Burberry zijn dé sterrentrekkers, op kleinere defilés kom je toegankelijke, minder bekende, maar daarom niet minder interessante modespelers tegen.

Tussendoortje: Shopping time! Oxford Street voor de ketens, East London voor de vintage, Notting Hill voor unieke boetiekjes, ... Teveel om op te noemen. Vergeet niet geregeld neer te ploffen voor een lunch, oppeppende smoothie of die-hard koffie –kwestie van het ritme vol te houden…

18u: Laat de chaos van de dag even bezinken in de bar van het Saint Pancras hotel, op een boogscheut van het station. Bestel een glaasje (of twee, of drie) bubbels, laat het inwerken en zet even de modegekte die je de voorbije uren tegenkwam op een rijtje. Wie weet kom je er Miss Moss zelfs tegen, die net als jou aan een oppepper toe is. Om 19u34 spring je de Eurostar weer op, om 22u38 stipt rol je de trein weer uit in Brussel –doodmoe, maar een heerlijk dagje rijker!