NYFW kapsels: 3x gezichtsbedrog

Geüpdatet op 11 Februari 2014 door Isabelle Vander Heyde
NYFW kapsels: 3x gezichtsbedrog

kapselsHoe gaat het er kapselgewijs aan toe in New York? Bedrog schijnt hoog op de radar te staan. Een lange haardos wordt omgetoverd tot betonnen Ken kapsel en de klassieke middenscheiding krijgt een nieuwe twist. 3 ideetjes die wij ook naast de catwalk willen uittesten: 

1/
Tibi: de gevlochten middenscheiding 1 2

Bij Tibi  krijgt de klassieke middenscheiding een nieuwe dimensie dankzij een strategisch aangebracht vlechtje. Doodeenvoudig, maar verrassend vernieuwend. Een los kapsel hoeft niet voorspelbaar te zijn!  Enige benodigdheden: basis vlechttechnieken én perfect ontward haar.

2/
Alexander Wang: Ken 

3 4 Alexander Wang lijkt de mosterd dit seizoen bij de geliefde van Barbie te hebben gehaald met mannelijke kapsels, stijf tegen de schedel gedragen.

Hoe begin je hieraan? Maak een lage paardenstaart (zit bij de modellen verborgen onder hun hoge kragen), maar laat een groot gedeelte aan de rechterkant van je hoofd hangen. Breng het vervolgens naar de andere kant, steek het in de staart indien mogelijk en bewerk grondig (maar dan ook echt hysterisch grondig!) met een bus haarlak.

3/
 A Detacher: goed gemutst 

muts

Waar je haar al niet voor kan dienen… Bij A Detacher worden de lokken van de modellen omgetoverd tot warrige mutsen. Goed voor een “ik ging net paddenstoelen in het bos plukken” look.

Hoe begin je hieraan? Verdeel je haar in drie delen –het achterste deel fijner dan die aan de zijkanten van het hoofd. Kruis die delen over elkaar vooraan op je hoofd en zet vast met een elastiekje. Ook hier mag je vrolijk gebruik maken van haarlak.