De Bohemian Wrapsody van Diane von Furstenberg

Geüpdatet op 10 Februari 2014 door Isabelle Vander Heyde
De Bohemian Wrapsody van Diane von Furstenberg

1Van alle shows die we vandaag zagen, was die van Diane von Furstenberg veruit de dichts bevolkte op sterrenvlak. Ons verslag. 

Met een goed uur voorsprong (nota: dit gebeurt bijna nòòit!), sta ik in het aangename gezelschap van een horde semi-hysterische mensen. Geen genodigden, wel paparazzi en groupies die de aangekondigde schare celebs staan op te wachten.

Eens binnen word ik een halflege lift in geduwd, samen met twee blondines op torenhoge Louboutins: Nicky en Paris Hilton, aangenaam! Terwijl ik me afvraag of je mensen wel mag fotograferen in een lift, geeft Paris haar make-up een laatste retouche. 2

Toeval of niet, ook mijn zitje ligt net achter die van de Hiltons. Een journaliste duwt Paris een microfoon onder de neus:

-“Wat vind je van de New Yorkse modeweek?”

-“Ik hou van New York omdat het een leuke stad is, met restaurants en winkels.”

Roger that. 3

Even later laat Paris haar smartphone vallen. Zonder naar de inhoud ervan (10:10 voor discipline!!) raap ik hem op. De erfgename schenkt me haar mooiste glimlach en een liefdevolle “Thank you darling!”. Eerder vriendelijk, gezien het feit dat we elkaar amper kennen –zij mij toch niet…

Eindelijk gaat de show van start, live begeleid door de pop/folk muziek van St. Vincent. 4

Ook deze collectie staat in het teken van de iconische wrap dress (die dit jaar haar 40ste verjaardag viert): soepele lijnen, vrolijke prints (de meeste met een duidelijk seventies sausje), hier en daar marine invloeden.

Karlie Kloss schittert op de catwalk en laat later ook op de after party zien hoe dik ze met von Furstenberg zelf is. 5 6

12
Backstage: de eeuwige DvF boodschap...
11
Rapper Wale begroet de ontwerpster onder het goedkeurende oog van Jourdan Dunn

Algemeen gevoel? Optimisme ten top in deze Bohemian Wrapsody collectie. In plaats van de klassieke finale, vuurt de ontwerpster nog een reeks avondjurken op ons af: goud, gedrapeerde materialen, metallics en vloerlange creaties – geshowd door dansende modellen, kwestie van dit verjaardagsjaar feestelijk in te luiden. 7 8 10(Tekst en beeld: Elisabeth Claus)