Watch: 5 Netflixtoppers voor foodies

Geüpdatet op 12 September 2017 door Claire
Watch: 5 Netflixtoppers voor foodies

Wie houdt van lekker eten, houdt vaak ook van programma's òver lekker eten. Gelukkig zet Netflix heel wat tasty series en documentaires op het menu, van inspirerend tot choquerend.  Deze vijf mag je niet missen.

#1. The birth of Saké

Watch: 5 Netflixtoppers voor foodies - 1

Saké wordt al 2000 jaar geschonken en gedronken in Japan, maar het maken van deze drank is geen lachertje. Deze documentaire neemt een kijkje in een traditionele Saké-brouwerij, waren mannen zes maanden lang wonen, werken én slapen, weg van familie en vrienden. Een prachtig gestileerde blik achter de schermen van het befaamde rijstwijn.

Dorst naar nog meer interessante drankdocu's? Check zeker ook Somm: into the bottle, waarin je alles te weten komt over hoe wijn precies gemaakt wordt.

#2. Midnight Diner: Tokyo Stories

Watch: 5 Netflixtoppers voor foodies - 3

Elke aflevering van deze fictiereeks begint op dezelfde plek: aan de toog van het middernachtrestaurant van 'Baas', een oase van rust in de drukke straten van Tokyo. Als hij de ingrediënten in huis heeft, maakt Baas wat je vraagt, en samen met de interessante culinaire voorkeur van de gast krijg je telkens zijn of haar levensverhaal gepresenteerd, het één al gekker dan het andere. Plan vooral een tripje naar jouw lokale ramenrestaurant, want deze serie doet je ongetwijfeld zin krijgen in een dampend hete kom noedelsoep.

1/

#3. For Grace

Watch: 5 Netflixtoppers voor foodies - 5

 

Hoewel we chef Curtis Duffy niet tegen het lijf liepen toen we vorig jaar zijn driesterrenrestaurant Grace in Chicago bezochten, wist zijn sommelier en partner Michael niets dan superlatieven over hem op te diepen. Dat hij zo ontzettend hard werkt om zijn eigen restaurant en culinaire visie draaiende te houden ("We maken 0 dollar winst!") en dat we vooral naar deze documentaire moesten kijken, om echt te snappen welke moeilijke weg de jonge Amerikaan heeft afgelegd om een van 's lands meest veelbelovende chefs te worden. Bij deze raden wij jullie nét hetzelfde aan.

Wie benieuwd is naar het levensverhaal van andere chefs, checkt de interessante docu-reeks Chef's Table, waarin wordt ingezoomd op het leven én de keuken van zes gerenommeerde koks.

#4. What the health

Watch: 5 Netflixtoppers voor foodies - 7

 

Deze documentaire kijk je best niet vlak voor je aan tafel gaat. Alhoewel: dit ontluisterend verhaal toont hoeveel mysterie en geld er komt kijken bij de voedselindustrie, en wat de rol erin is van de overheid en en farmaceutische en gezondheidsorganisaties. Een gewaarschuwd mens is er twee waard, zéker als het gaat over wat je op je bord legt.

 

 

Wil je nog meer te weten komen over de voedselindustrie en wat die met zich mee brengt? Forks over knives zoomt in op bepaalde welvaartsziektes en hoe die gelinkt zijn met ons voedingspatroon.

#5. Cowspiracy

Watch: 5 Netflixtoppers voor foodies - 9

 

Dat de vleesindustrie een negatieve impact heeft op het milieu, wist jij vast al langer. Maar wie zich een beter beeld wil vormen van wat de gevolgen precies zijn en hoè vervuilend jouw stukje steak nu eigenlijk is, zet deze ontluisterende documentaire op het menu.

 

Benieuwd naar hoe je wél op een milieuvriendelijke manier je voorraadkast kan vullen? De documentaire Sustainable kijkt bij duurzame landbouwbedrijven hoe het anders kan.