Marjolijns Fashion Week Diary: NYFW dag 1

Gepubliceerd op 10 Februari 2014 door ELLE België
Marjolijns Fashion Week Diary: NYFW dag 1

opening dagboek marjo

De wekker om 7u 's zondagmorgens is in normale omstandigheden goed voor een joekel van een ochtendhumeur. Maar niet als ik het vliegtuig richting New York op mag. Modeweken FW 14/15, kickstart.

07:00 - Mijn wekker loopt af, maar ik lig al een half uur naar het plafond te staren. Heb ik alles wel ingepakt? Sneeuwlaarzen en stiletto's, wintertrui en zwart broekpak, touche éclat en aspirine. Check.

10:25 - In de business lounge op de luchthaven bekijk ik de verslagen van de voorbije twee dagen. De veel besproken show van Alexander Wang - die zich de woede van de modepers op de hals haalde door zijn defilé over de brug, in Brooklyn te houden, Lacoste, Calla, Ostwald Helgason. De collecties zien er veel belovend uit.

Luchthaven

11:35 --> 14:20 lokale tijd - Ik drink een paar glazen rode wijn en slaap bijna de volledige vlucht.

IMG_2669

15:00 - Een chauffeur brengt me naar mijn hotel in Tribeca. Ik bekijk de uitnodigingen die op mijn naam zijn geleverd, gooi weg wat ik sowieso gemist heb en maak voor elke dag een stapeltje.

IMG_2676

17:00 - Diane von Furstenberg showt letterlijk om de hoek van mijn hotel. In januari vierde ze de 40ste verjaardag van de wrap dress en ook op de catwalk zien we als gewoonlijk verschillende versies van haar iconische jurk. Volgende winter dragen we ze in laagjes boven rechte pantalons, met daarboven een fijn truitje. 'Bohemian Rapsody' heet de collectie, de kleuren en motieven zijn vrolijk, maar doen wat seventies aan. De eindpassage met gouden jurkjes, kant of geborduurd, is prachtig. St. Vincent zorgt voor live muziek.

DVF

18:00 - Tim Coppens, een Antwerpenaar die al  jaren in New York woont, toont zijn wintercollectie in de Milk Studios in het Meatpacking District. Zoals vorig seizoen toont hij bij zijn mannenlijn ook enkel vrouwenlooks. Bergbeklimmen en winterse trektochten, dat was de inspiratie voor een collectie in een mix van technische materialen. Bomber jackets, maar ook strak gesneden mantels, nylon rugzakken, een samenwerking met Masterpiece, en eindeloos lange mouwen als sjaals. Ik kan alleen maar hopen dat die volwaardige vrouwenlijn er snel komt.

Tim Coppens

20:00 - Ik ga me heel snel in het hotel omkleden en spring in een taxi richting de studio van Diane von Furstenberg, terug naar Meatpacking District. We zijn uitgenodigd op een diner met vooraanstaande pers - hum hum - en haar vrienden. Geen stijve bedoening, wel een Italiaans walking diner, een duizelingwekkend dessertbuffet en fantastische muziek. Diane zelf walst van het ene groepje mensen naar het andere en straalt. Karlie Kloss, mijn lievelingsmodel, zit wat verder op de bank, haar eindeloos lange benen doen me naar adem happen. Ik haal nog een glas wijn...

Walking diner DvF

22:00 - Mijn jetlag begint me parten te spelen, maar ik vergezel DS journaliste Veerle Windels nog even naar de drink van Tim Coppens in een café in de Lower East. Hij oogt opgelucht en tevreden.

00:35 - Ik drink een liter water - teneinde morgen niet met een kater wakker te worden, neem een dafalgan - teneinde goed te slapen, en kruip mijn bed in.